TUI en ROC van Amsterdam gaan samenwerken
De belangstelling voor opleidingen die voorbereiden op een carrière in de luchtvaart of het toerisme neemt toe. TUI onderkent het belang van een goede opleiding, zo verklaart het reisbedrijf de samenwerking. Het gezamenlijke doel is onderwijs en behoeften van het bedrijfsleven nauw op elkaar te laten aansluiten.

Zowel de opleidingen Luchtvaartdienstverlener en Travel & Hospitality als TUI zijn gebaat bij een nauwere samenwerking. Aan deze samenwerking wordt invulling gegeven op diverse vlakken. Zo zijn er afspraken over praktijktoetsen, gastcolleges, stageplaatsen en input en advies voor branche-gerelateerde vakken. Ook worden mogelijkheden voor internationale stages bekeken en worden er diverse nieuwe en innovatieve vormen van onderwijs verkend en opgestart.

De studenten worden zo nog beter voorbereid op de praktijk en komen dichter bij de baan die zij voor ogen hebben. TUI wil voor hen een aantrekkelijke werkgever zijn die ook betrokken is bij de opleiding.

Bijdragen

"Aandacht voor studenten, onze toekomstige collega’s, vind ik van groot belang", zegt Arjan Kers, General Manager van TUI Nederland. "Daar waar wij als TUI al kunnen bijdragen aan de opleiding om die perfect aan te laten sluiten op hun latere carrière, gaan wij met de juiste partijen een intensieve samenwerking aan. Deze opleidingen staan voor kwaliteit en ik ben er trots op dat wij deze samenwerking kunnen ondertekenen."

Bertho Rombout, directeur Albeda cluster Hospitality (namens Deltion, ROC van Amsterdam en Albeda): "Vandaag zetten wij met drie grote mbo-scholen de stap om met TUI te werken aan nog beter onderwijs voor onze studenten van de opleidingen Travel & Leisure en Luchtvaartdienstverlener. Samen met TUI werken wij aan de verdere ontwikkeling van toekomstige beroepsbeoefenaars en het beroep."​

Bron: Travmagazine

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws