IT-conferentie brengt studenten en werkveld dichter bij elkaar
Met speeddates en interessante workshops werden studenten en het werkveld dichter bij elkaar gebracht. Hiermee wordt ingespeeld op het tekort aan arbeidskrachten binnen de sector.

Het gebrek aan geschoolde arbeidskrachten is een van de grootste uitdagingen binnen de ICT-branche. Hoewel het inhuren van mensen uit het buitenland en het bijscholen van lokale talenten allemaal mogelijkheden zijn om dit gat te vullen, zijn er ook andere mogelijkheden waarnaar gekeken kan worden. Zoals het aannemen van mbo-studenten. Hier is het idee geboren om een IT-conferentie te organiseren speciaal voor mbo-studenten. En dat ICT tegenwoordig overal een belangrijke rol speelt, legde Huib Pasman, Innovation Officer bij de Johan Cruijff Arena, uit aan de hand van praktische voorbeelden. Zo had de Arena in 1996 nog iedere maand een nieuw grasveld nodig, en kan nu dankzij technologie de grasmat op de juiste manier onderhouden worden. Ton Paffen, directeur van organisator House of Digital, en Raoul Esseboom, oprichter Cryptotakkies, geven aan dat er nog maar weinig speciaal voor mbo-studenten georganiseerd wordt. Voor startup Eight Global, was het een mooi moment om in contact te komen met studenten.

Positieve reacties

Naast het feit dat bedrijven zichzelf konden pitchen bij de studenten, waren er ook speeddates tussen bedrijven en studenten. Hier werd het eerste contact gelegd om een stageplek te vervullen, of zelfs een toekomstige werkplek te bewerkstelligen. ZY Consultancy gaf aan erg tevreden te zijn over het event. “We hebben veel gemotiveerde studenten gesproken." Maar ook de studenten waren te spreken over de speeddates. "Het is echt mega interessant vandaag", vertelde een ICT-student van MBO College Zuidoost, die druk bezig was met speeddaten. "De opkomst was boven verwachting en de reacties van de studenten en het werkveld waren zeer positief", aldus Ton Paffen. "Volgend jaar hopen we wederom een spetterend event neer te zetten."

Over House of Digital

House of Digital is een publiek-private samenwerking op initiatief van de gemeente Amsterdam, het ROC van Amsterdam -Flevoland, de Hogeschool van Amsterdam en het bedrijfsleven. Het doel is om onderwijsinnovatie op het digitale domein te activeren en te stimuleren en beter digitaal onderlegde medewerkers op te leiden voor de arbeidsmarkt. Dit om het groeipotentieel van bedrijven structureel te ondersteunen via co-creatie met het bedrijfsleven en het stimuleren van doorlopende leerlijnen. House of Digitaal draagt zo bij aan de ambitie van Amsterdam om de Europese mainport voor internet en data-innovaties te worden. Meer informatie: www.houseofdigital.amsterdam
 

Ander nieuws

Nieuws STAP-budget aanvragen kan vanaf 17 maart De nieuwe datum voor het aanvragen van de STAP-subsidie is bekend. Op vrijdag 17 maart kun je je vanaf 10.00 uur weer aanmelden voor het STAP-budget.
Nieuws Samenwerken voor sterk beroepsonderwijs in de MRA ROC TOP en ROC van Amsterdam-Flevoland verkennen de mogelijkheid voor een verregaande samenwerking.
Nieuws Site meerjarenstrategie live Onze nieuwe meerjarenstrategie-site staat live! Wil je meer weten over waar wij als organisatie vandaan komen en waar we gezamenlijk de komende...
Bekijk al het nieuws