Samenwerking tussen MBO College Hilversum en de autobranche
MBO College Hilversum, Pon Dealer Groep, Toyota Toonen en Nefkens hebben de gezamenlijke ambitie om studenten breder op te leiden en het onderwijs beter aan te laten sluiten op de behoeften van de markt. Het doel van deze samenwerking is om uiteindelijk een toename in het aantal automotive specialisten te realiseren. 

Aanleiding voor deze samenwerking is de verandering binnen de autobranche. Er worden tegenwoordig andere eisen gesteld aan een automonteur, bijvoorbeeld op het gebied van klantcontact, wat is toegenomen. Ook door de groei van het aantal elektrische auto’s moeten de monteurs over meer en andere vaardigheden beschikken.
autohilversum2.jpgDaarnaast is er veel aandacht voor de ontwikkeling van mechanische technologie en het ombouwen van fossiele brandstof auto’s naar elektrische auto’s (elektrificeren). Het is daarom van belang dat de opleiding voor de studenten daadwerkelijk voorziet in de wensen en behoeften van de autobranche.

Traineeship

Belangrijk hierbij is dat de partners met elkaar hebben uitgesproken dat zij zich gezamenlijk willen inzetten voor de promotie van het vak monteur in de autobranche. Op dit moment hebben studenten van MBO College Hilversum de unieke kans gekregen om te solliciteren naar een traineeship. Een traineeship duurt in totaal twintig weken. De studenten krijgen twee dagen per week intensieve en professionele begeleiding van de deelnemende partners. Na deze periode maken de studenten kennis met een ander autobedrijf.
 

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws