Samenwerking tussen MBO College Hilversum en de autobranche
MBO College Hilversum, Pon Dealer Groep, Toyota Toonen en Nefkens hebben de gezamenlijke ambitie om studenten breder op te leiden en het onderwijs beter aan te laten sluiten op de behoeften van de markt. Het doel van deze samenwerking is om uiteindelijk een toename in het aantal automotive specialisten te realiseren. 

Aanleiding voor deze samenwerking is de verandering binnen de autobranche. Er worden tegenwoordig andere eisen gesteld aan een automonteur, bijvoorbeeld op het gebied van klantcontact, wat is toegenomen. Ook door de groei van het aantal elektrische auto’s moeten de monteurs over meer en andere vaardigheden beschikken.
autohilversum2.jpgDaarnaast is er veel aandacht voor de ontwikkeling van mechanische technologie en het ombouwen van fossiele brandstof auto’s naar elektrische auto’s (elektrificeren). Het is daarom van belang dat de opleiding voor de studenten daadwerkelijk voorziet in de wensen en behoeften van de autobranche.

Traineeship

Belangrijk hierbij is dat de partners met elkaar hebben uitgesproken dat zij zich gezamenlijk willen inzetten voor de promotie van het vak monteur in de autobranche. Op dit moment hebben studenten van MBO College Hilversum de unieke kans gekregen om te solliciteren naar een traineeship. Een traineeship duurt in totaal twintig weken. De studenten krijgen twee dagen per week intensieve en professionele begeleiding van de deelnemende partners. Na deze periode maken de studenten kennis met een ander autobedrijf.
 

Ander nieuws

Nieuws Start samenwerking ROC van Amsterdam en Brandweer Amsterdam-Amstelland Vandaag vond de kick-off plaats van de samenwerking tussen het ROC van Amsterdam - Flevoland en de Brandweer Amsterdam-Amstelland. De samenwerking... MBO College Zuidoost
Nieuws Opleiding Tailor Professional officieel erkend als Associate Degree De ambachtsopleiding Tailor Professional is een opleiding op niveau 5 speciaal voor diegenen die het ambacht van kleding maken naar een hoger...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Studenten winnen drie gouden, vijf zilveren en twee bronzen medailles.
Bekijk al het nieuws