Eerste vegan patisserie-opleiding van Nederland een feit
Rudolph van Veen: “Een ontzettend goed initiatief om dit te starten. Er is echt behoefte aan in de markt. De wereld verandert voortdurend en de jonge generatie zal de toekomst gaan vormgeven. Met deze nieuwe opleiding is het ROC van Amsterdam - Flevoland toekomstbestendig.” De opleiding Vegan Patisserie biedt een uitgebreide inleiding tot de kunst van het bakken van banket zonder het gebruik van dierlijke grondstoffen zoals zuivel, eieren en honing.

Deze opleiding stelt deelnemers in staat om klassieke banketproducten te bereiden met behulp van alternatieve ingrediënten, die zowel smakelijk als ethisch verantwoord zijn. Docent/Patissier Stef van Zoomeren: “We hebben echt de tijd genomen om goede vegan patisserie alternatieven te vinden, veel verschillende combinaties uitgeprobeerd en zo allerlei mooie patisserieproducten ontwikkeld, zoals ijs, macarons, bonbons, mousses en biscuits.”

Geen compromissen op smaak en kwaliteit

Stef benadrukt niet alleen het belang van veganistisch banket als een milieuvriendelijke en diervriendelijke keuze, maar moedigt ook creativiteit  aan bij het maken van heerlijke banketproducten zonder compromissen op smaak en kwaliteit. Docent/Patissier Dennis de Jong: “We hebben deze opleiding ontwikkeld, omdat het bedrijfsleven er echt naar vraagt en ook de nieuwe generatie studenten vraagt er om. Zij zijn zich bewust van de noodzaak van duurzaamheid. En ook veganisten hebben iets te vieren, willen trakteren en genieten. Om aan de toenemende vraag te voldoen is deze opleiding het antwoord.”
 

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leren de deelnemers de basistechnieken van het veganistisch bakken. Dankzij scholing, diepgaand onderzoek en ontwikkelingswerk van onze docenten zijn authentieke en smakelijke banketproducten gecreëerd zonder het gebruik van dierlijke producten. De opleiding is toegankelijk voor zowel beginners als ervaren bakkers en biedt waardevolle kennis en vaardigheden om te genieten van banket op een verantwoorde manier.

Aanmelden voor de opleiding kan op de Open Dag en online op rocva.nl.

Op de foto (van links naar rechts): Studente Carlijn de Bruin, Stef van Zoomeren (docent/patissier), Rudolph van Veen (Meesterpatissier), Dennis de Jong (docent/patissier), studente Yolin Berghuizen en Neil Commandeur (opleidingsmanager) van het ROC van Amsterdam - Flevoland.

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws