In no-time de perfecte opleiding kiezen 😎

Een opleiding kiezen is altijd lastig. Er zijn zo veel verschillende mbo-opleidingen. Hoe weet je nou welke écht bij jou past? Om je te helpen bij je studiekeuze, dit handige stappenplan!

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn zo veel mogelijkheden binnen het mbo. Het zou vervelend zijn als je net die opleiding mist die perfect bij je past. Hoe voorkom je dit?

Stap 1: Doe een studiekeuzetest 🧐

Begin je zoektocht naar een mbo-opleiding met een studiekeuzetest! In de test geef je antwoord op verschillende vragen. Je moet dan bijvoorbeeld uit twee uitspraken kiezen welke het beste bij jou past. Zoals het voorbeeld hieronder. Aan het eind van de test zie je welke opleidingen het beste bij jou passen. Handig!

» Studiekeuzetest doenstudiekeuzetest730x420.jpg
Stap 2: Zoek meer informatie en maak een top 3 🔎

Oké, nu weet jij welke opleidingen goed bij jou passen. Tijd om meer informatie te verzamelen over die opleidingen. Haal de detective in jezelf naar boven. Zoek naar meer informatie op de website. Of bestel een brochure. Maak nu een top 3 van de opleidingen die jou het leukste lijken.

Stap 3: Schrijf vragen op ✍️

Van alle opleidingen die er zijn, heb je er drie uitgekozen. Dat schiet al op! 😊 Maar hoe maak je een goede keuze tussen die drie opleidingen? Bedenk bij elke opleiding minimaal 2 vragen waar je antwoord op wilt. Misschien wil je weten hoe lang een les duurt? Of hoe vaak je een praktijkles krijgt? Schrijf het op.

Stap 4: Bezoek een (Online) Open Dag 👀

De volgende stap: bezoek de (Online) Open Dag! Daar kun je de vragen stellen aan studenten en docenten die je eerder hebt opgeschreven. En je kan Online Voorlichtingen kijken over opleidingen. Zo kun je een goede keuze maken!

» Inschrijven voor de eerstvolgende Open Dag

opendag730-(1).jpg
Stap 5: Kiezen!

Kies een opleiding en meld je aan voor de opleiding! Je kan anderen vragen om advies, maar kies wat jij het leukste vindt. Succes!

Meer lezen?

Column Wist je al dat je dit kunt doen in Snapchat?👻 Wist je al dat je dit kunt doen in Snapchat?👻
Bekijk alle blogs