Ik wil onderwaterlasser worden ๐Ÿ’ฅ
Jiske is eerstejaars student van de opleiding Monteur Mechatronica op MBO College Westpoort.

Kun je iets over jezelf vertellen? ๐Ÿ™‹๐Ÿผ‍โ™€๏ธ
Ik ben Jiske de Vries, 17 jaar oud, en ik kom uit Alkmaar. Ik hou er heel erg van om met mijn handen te werken, van techniek en een beetje klussen.

Wat houdt je opleiding precies in? ๐Ÿ’ฅ
Het is echt heel breed. Je werkt onder meer met mechanica, pneumatica, robots en hydrostatica.

Waarom heb je voor deze studie gekozen? ๐Ÿ˜Ž
Eigenlijk wou ik een opleiding tot lasser doen. Maar toen dacht ik: misschien wil ik over vijf jaar wel iets heel anders. Omdat Mechatronica zo breed is, kan ik heel makkelijk nog een andere richting op.

Je bent het enige meisje in je klas. Hoe vind je dat? ๐Ÿ™Œ๐Ÿผ
Ik heb er geen problemen mee. Volgens mij vinden de jongens in mijn klas het raarder dan dat ik het vind.

Wat trok je zo aan in lassen? ๐Ÿ‘€
Dat is eigenlijk een heel raar verhaal. Mijn vader vertelde er wel eens wat over, maar ik dacht dat het niets voor mij zou zijn. Toen we op de middelbare school stageweken hadden, ben ik stage lopen bij het bedrijf waar hij voor werkt. Ik werd bij een lasser neergezet van: ga dit maar proberen. En toen ik mijn eerste lasje had gelegd, dacht ik: oh, eigenlijk is dit best wel leuk!

jiske-2.jpg
Kun je dat uitleggen? ๐Ÿ™ˆ
Ik weet niet wat het is, maar gevaar dat trekt me ofzo. Ik moet gevaar hebben om wat te kunnen doen. Een soort uitdaging.

Ben je blij met je keuze? ๐Ÿ˜
Jazeker. Ook omdat ik niet de hele tijd op รฉรฉn ding gefocust kan zijn. Ik heb wel wat afwisseling nodig en dat heeft deze opleiding ook. Maar het lassen vind ik het leukst. Dat zit echt heel diep.

Wat is jouw droom op werkgebied? ๐ŸŒŠ
Het liefst zou ik onderwaterlasser willen worden. Eerst mijn diploma halen en dan mijn duikdiploma’s en de certificaten om onder water te kunnen lassen.

»  Weet jij nog niet welke opleiding bij jou past? Doe een studiekeuzetest!
 

Meer lezen?

Metaal & Mechatronica Stap in de techniek als daar je interesse ligt!๐Ÿฆพ Stap in de techniek als daar je interesse ligt!๐Ÿฆพ
Bekijk alle blogs