Banketbakkers cursus (basisvaardigheden)

In deze vijftien weken durende cursus leer je de basistechnieken van de professionele banketbakker. Daarnaast leer je hoe jij de verschillende stappen, met de daarbij behorende kritieke punten, in de verschillende bereidingsprocessen doorloopt.

Voor wie

Ben jij een banketbakker in spé? Houd jij van banketbakken of ben jij een gepassioneerde (thuis) banketbakker? Heb je altijd al iets willen doen met het banketbakkers vak? Ben je creatief en kun je goed omgaan met mensen? Dan is de cursus banketbakker basisvaardigheden voor Volwassenen iets voor jou!

Beschrijving van de cursus 

In deze vijftien weken durende cursus leer je de basistechnieken van de professionele banketbakker. Daarnaast leer je hoe jij de verschillende stappen, met de daarbij behorende kritieke punten, in de verschillende bereidingsprocessen doorloopt. Verder komt de bereidingswijze van grondstof tot eindproduct aan bod. Uiteraard leer je ook hoe je de bakkerij netjes en schoon kan houden, zodat jouw producten op hygiënische wijze worden bereid.

Bij onze cursussen, is de lesdag altijd zoveel mogelijk praktijkgericht. Daarnaast is er ondersteunende theorie die je vooral thuis studeert.


Docententeam

Bart de Gans: perfri.com
Peter Remmelzwaal: peterremmelzwaal.nl 

Bart en Peter zijn beiden toppatissiers en momenteel de meest toonaangevende banketbakkers van Nederland. Zij beheersen het vak optimaal en willen hun kennis en ervaring graag met jou delen.

Toelatingseisen

Er worden geen bijzondere toelatingseisen gesteld die je mogelijk verhinderen om deel te nemen aan deze cursus.

Certificaat

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname.

Startdata

De eerstvolgende geplande cursus start in februari 2022 

Leslocatie en tijden

Leslocatie: Elandsstraat 175 
Lestijden: van 16.30 uur tot 22.00 uur

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 1899
De cursuskosten kun je eventueel in overleg in drie termijnen van € 633 betalen.

Let op!

  • Spuitmondjes glad: 10,12,14,16,18 mm
  • Spuitmondjes kartel: 8,10,12,14,16 mm 
  • 16-tands kartel: 13 en 15 mm 
  • Thermometer
  • Deegkrabbertje 
  • Doorhaalvorkjes 
  • Bakkersbuis 
  • Haltersloof 
  • Stevige schoenen met antislip  

Adviesgesprek

Wil je een kijkje in de bakkerij komen nemen? Wil je samen met ons kijken welke cursus het beste bij jou past? Of heb je andere vragen? Mail ons om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
 
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl  

Aanmelden

E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl
Meld je hier aan
Plaatsing voor deze cursus gaat op volgorde van ontvangst van de aanmelding

ROCvA Contractonderwijs “College Centrum” voor de Hospitality biedt praktijkgerichte leerlijnen aan op mbo-niveau. Voor de inhoud van de cursussen maken wij gebruik van de mbo-kwalificatiedossiers waarin staat beschreven wat een student moet kennen en kunnen.