Kookcursus (basisvaardigheden)

In deze zeventien weken durende kookcursus leer je de basistechnieken van het professioneel koken. In de cursus leer je het maken en voorbereiden van gerechten, bereidingswijzen van soepen en sausen, vlees, vis en (snij)technieken.

Voor wie

Houd jij van koken? Heb je altijd al iets willen doen met professioneel koken? Dan is deze kookcursus iets voor jou. De kookcursus basisvaardigheden voor volwassenen is bestemd voor volwassenen die zich willen verdiepen in het koksvak.

Toelatingseisen

Er worden geen bijzondere toelatingseisen gesteld die je mogelijk verhinderen om deel te nemen aan deze cursus.

Beschrijving van de cursus 

In deze zeventien weken durende kookcursus leer je de basistechnieken van het professioneel koken. In de cursus leer je het maken en voorbereiden van gerechten, bereidingswijzen van soepen en sausen, vlees, vis en (snij)technieken. Verder leer je hoe je het beste gerechten kunt bereiden en welke ingrediënten goed bij elkaar passen. Vanaf nu ga je altijd rekening houden met de wensen en de smaken van je gasten. Je leert ook om de keuken netjes en schoon te houden, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid.
 
Bij onze cursussen, is de lesdag altijd zoveel mogelijk praktijkgericht. Daarnaast is er ondersteunende theorie die je vooral thuis studeert.

Docententeam
Anita Pouwelse 
Patrick Driesman 

Anita en Patrick zijn beiden top docenten aan de reguliere koksopleiding van het ROC van Amsterdam. Zij beheersen het vak optimaal en willen hun kennis en ervaring graag met jou delen.

Certificaat

Als je de cursus hebt afgerond ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname. Met dit certificaat kun je makkelijk doorstromen naar de cursus Kookskills gevorderd voor volwassenen.
Kijk ook bij onze overige cursussen en cursussen.

Startdata

De cursus start twee keer per schooljaar - alleen bij voldoende aanmeldingen.
Eerstvolgende startmoment: februari / maart 2022
  • Woensdagavond: nog 3 plaatsen 
  • Donderdagavond: nog 4 plaatsen 
  • Vrijdagavond: nog 7 plaatsen 
  • Zaterdagochtend: nog 5 plaatsen 
Wilt u zeker zijn van deelname? Meld u dan nu alvast aan!

Leslocatie en lestijden

  • Leslocatie: Da Costastraat, Amsterdam 
  • Lestijden: van 15.45 uur tot 21.30 uur

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 2250
De cursuskosten kun je eventueel in overleg in drie termijnen van € 750 betalen 
 
Het enige wat je zelf moet aanschaffen is:

•    Een koksuniform (witte koksbuis, zwarte koksbroek, haltershort of sloof, koksmuts of kokspet
•    Keukenschoenen (stevig, met antislipzool

Adviesgesprek

Wil je een kijkje in de keuken komen nemen? Wil je samen met ons kijken welke cursus het beste bij je past? Of wil je meer informatie?  Mail ons om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl

Aanmelden

Meld je hier aan