Cursus Nationaal Gids

Houd je van toerisme? Spreek je graag een vreemde taal? Ga je graag om met
mensen? Dan is de cursus Nationaal Gids iets voor jou. 

Specialist in rondleidingen

Als Nationaal gids bent je gespecialiseerd in het rondleiden van (meestal) buitenlandse bezoekers. Van vakantiegangers tot zakenlieden en bezoekers van congressen. Ze verwachten allemaal professionele tekst en uitleg in hun eigen taal, over verschillende onderwerpen.
 
Duur van de cursus: 38 weken, verspreid over 14 maanden
Start: Wordt nader bepaald. Waarschijnlijk september of begin oktober 2019.
Locatie: Da Costastraat 64, Amsterdam
Lestijden: maandag van 18.30 - 22.00 uur
Studiebelasting: huiswerk + 20 excursies op zaterdag
Kosten: € 2.390 evt. in 3 termijnen van € 796,67
Lesmateriaal: € 350, inclusief 20 excursies
 
Als gids werk je vaak in de toeristische sector. Maar ook daarbuiten zijn er banen. Vooral daar waar kennis van Nederland wordt gevraagd en spreekvaardigheid in meerdere moderne vreemde talen.
 
Voorbeelden:  touroperators die zich richten op het toerisme, grote VVV’s, hotelketens, bedrijven, overheidsinstellingen, beurzen en congrescentra. Het werk is sterk seizoensgebonden en in veel gevallen op freelancebasis of in dienstverband.

Indeling van de cursus

Je wordt opgeleid tot professioneel gids. Je leert veel over geschiedenis, kunstgeschiedenis en aardrijkskunde van Nederland. Het natuur- en cultuurhistorisch erfgoed is daarbij heel belangrijk. De cursus heeft een hoog niveau en is afgestemd op werken.

Gidsenorganisatie Guidor

Het ROC van Amsterdam werkt nauw samen met Guidor. Dit is de beroepsvereniging in Nederland voor ruim 120 professionele gidsen. Deze gidsen hebben examen gedaan voor vakkennis en spreekvaardigheid in meerdere talen.
 
Een belangrijk deel van de cursus Nationaal gids wordt door Guidor verzorgd. Guidor kent een eigen gidsenvakdiploma, het GiVak-diploma. Cursisten van de ROC van Amsterdam die de cursus Nationaal Gids met succes hebben gevolgd kunnen bij Guidor de praktijktoets doen voor het GiVak-diploma. Dit diploma staat los van het diploma van het ROC van Amsterdam. Je mag zelf bepalen of je ook het GiVak-diploma wilt halen.

Toelatingsvoorwaarden

  • Minimaal havo/vwo-niveau
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal (lees- en schrijfvaardigheid)

Aanmelden

Houdt er rekening mee dat ongeveer een maand voor aanvang van de eerste cursusdag wordt besloten of de cursus wel of niet doorgaat.

» Ga naar het aanmeldformulier

Neem voor meer informatie contact met ons op.
Telefoonnummer: (020) 579 70 13
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl