Wil jij leren door te doen?


Heb jij je havo/vwo-diploma behaald? Of zit je in havo 4 en wil je liever overstappen naar het mbo? Dat kan! Je kunt via het mbo ook versneld doorstromen naar het hbo. We bieden meerdere trajecten aan die voor havisten interessant zijn.

Met een mbo-opleiding heb je heel wat voordelen! Zo doe je door de praktijklessen en stages veel ervaring op en ontdek je of het vak waarvoor je wordt opgeleid bij je past. Deze ervaring geeft je op het hbo vaak een voorsprong op havisten. Ook heb je een vakdiploma waarmee je direct aan het werk kan.

Waarom van havo naar mbo?

  • Dankzij de praktijk- en theorielessen op het mbo doe je als mbo-student veel ervaring op, dit geeft je op het hbo vaak een voorsprong op havisten. 
  • Je loopt stage en komt in aanraking met het bedrijfsleven.
  • Door de praktijkervaring die je opdoet, ontdek je of een richting echt bij je past.
  • Na het doorlopen van het mbo heb je een vakdiploma op zak waarmee je al kan gaan werken. Dit geldt niet voor de havo.

Trajecten voor havisten

De volgende trajecten kun je als havist doen:

Flex-opleidingen

Met een flex-opleiding kun je versneld doorstromen naar het hbo. We passen het tempo aan naar jouw wensen en behoeften. Een flex-opleiding vergt vaak wel extra inzet en motivatie. Tijdens de kennismaking wordt er gekeken naar je vooropleiding, studieresultaten en (werk)ervaring.
» Ga naar flex-opleidingen

Niveau 4-opleidingen

Met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of een havo/vwo-diploma kun je starten met niveau 4-opleiding. Deze opleidingen duren meestal drie of vier jaar. Soms is een versnelde variant ook nog mogelijk. Tijdens de kennismaking wordt er gekeken naar je vooropleiding, studieresultaten en (werk)ervaring.
» Bekijk hier alle niveau 4-opleidingen

International Studies

Wil jij een internationale carrière? Bekijk dan het aanbod van tweetalige of Engelstalige opleidingen op niveau 4.
» Bekijk opleidingen
Associate Degree

Een Associate Degree is een internationaal erkende studie op hbo-niveau waarin je vakmanschap verder wordt verdiept, gecombineerd met hbo-vaardigheden en competenties. Hiermee vergroot je je kennis en daarmee je kansen op de arbeidsmarkt of kun je verder studeren voor een hbo-bachelor getuigschrift.
» Meer info

Mbo-plus Hospitality Management

Wil je verder in de horeca? Dan is de tweejarige opleiding Mbo-plus Hospitality Management iets voor jou! Met dit diploma kun je leiding geven in een hotel of restaurant. Maar je kunt ook doorstuderen aan de Hogere Hotelschool met een versneld traject.
» Meer info

Mhbo ICT Engineer

Wil jij nog beter worden met software, netwerken, programmeren, ontwikkelen en nieuwe technologieën? Dan is dit een kans voor jou! Volg deze mbo-opleiding én een hbo Associate Degree*-traject (hbo niveau 5) in één.
» Meer info

Beroepshavo

Zoek je een uitdagende opleiding, breder dan de havo? De beroepshavo is de opleiding voor ambitieuze young professionals. De ontwikkeling van talenten, persoonlijke groei en onderlinge samenwerking staan centraal. Je gaat je bezighouden met productinnovatie en -ontwikkeling.
» Meer over Beroepshavo

Joke Smit College

Ben je 18 jaar of ouder en heb je je havo-diploma niet gehaald? Bij het Joke Smit College kun je je havo-diploma alsnog halen. Het Joke Smit College is een school voor volwassenen.
» Meer weten?
 


 

Interviews met studenten

Farah over Flex-opleiding

Farah over Flex-opleiding

Babet: van havo naar mbo

Babet: van havo naar mbo

Samira: van mbo naar hbo

Samira: van mbo naar hbo

Informatiecentrum

Heb je vragen over één van de trajecten, opleidingen of over het doorstromen van havo naar mbo? Neem dan contact op met ons Informatiecentrum. Zij helpen je graag.

Telefoon: 0900 9599
E-mail: informatiecentrum@rocva.nl
WhatsApp: 06 250 385 66
» Meer informatie