Studenten helpen mee tijdens de Milan Fashion Week

Bo, Christa en Phaedra waren onderdeel van het team fashion hairstylist Keiichiro Hirano en verzorgden het haar van modellen bij twee verschillende modeshows.

Afgelopen week kregen studenten Bo, Christa en Phaedra van de opleiding Allround Make-up & Hair Artist (MASk) de unieke kans om mee te werken aan de Milan Fashion Week. 
Ze waren onderdeel van het team van fashion hairstylist Keiichiro Hirano en verzorgden het haar van modellen bij twee verschillende modeshows.

Bij de opleiding MASk krijgen studenten regelmatig les van internationale gastdocenten uit het vakgebied haar, make-up of grime. 
Tijdens een gastles van haarstylist Keiichiro trok studente Christa de stoute schoenen aan en vroeg of hij hulp nodig had bij toekomstige klussen. Zo ontstond de kans voor drie studenten om tijdens de Milan Fashion Week de haarstyling te verzorgen.

“Tijdens het weekend hebben we gewerkt voor twee verschillende modemerken. Op zaterdag begonnen we met de show van Munn Seoul”, verteld Bo. “Achter de schermen van een modeshow is het vaak hectisch. 
Zo waren de modellen nog niet klaar op het moment dat ze klaar moesten zijn. Gelukkig is het uiteindelijk helemaal goed gekomen en zagen de modellen er prachtig uit op de catwalk. 
Op de tweede dag werkten we voor het merk Bosideng. In totaal waren er zestig modellen, waaronder het supermodel Coca Rocha. Nadat ons werk erop zat mochten we de show bekijken. 
Het was echt een sprookje, de looks waren mega mooi en pas toen kwam het besef wat we zojuist hadden gedaan. We waren echt super trots op onszelf”, aldus de studente. 

Over MASk
MASk staat voor de Make-up & Hair Art School, studenten volgen hier op mbo-niveau 4 de opleiding Allround Make-up & Hair Artis. Ze krijgen onder andere lessen in grime, visagie, bodypainting special FX, haarwerken en kapperstechnieken. Hierdoor zijn studenten breed professioneel inzetbaar in de wereld van film, theater, tv, fashion en events. 

Studenten-naar-Milan-Fashion-Week-(002).jpg