Topjaar PACT+

Vakman-ondernemer - 25165
Let op! Dit is een specialistische opleiding waarvoor toelatingsvoorwaarden gelden. Je moet een opleiding van PACT+ afgerond hebben om je aan te kunnen melden voor deze opleiding.
MBO College Zuidoost
Fraijlemaborg 135, Amsterdam
4
1jr.
jan '22
aug '22
BOL 25165
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Ben je van plan je eigen onderneming te starten in de culturele sector? Of ben je al gestart, maar wil je er meer uithalen? Wil jij beter toegerust zijn op de veranderingen die er in de kunsten bezig zijn? Dan is het Topjaar PACT+ iets voor jou!

Aan je vakkennis en je artistieke vaardigheden heb je tijdens je opleiding van PACT+ al hard gewerkt. Jouw volgende stap is je eigen bedrijf, maar hoe pak je dat aan? Je leert hoe je een goede start maakt met je bedrijf. Met hulp van vakkundige docenten ga je zelf aan de slag met jouw onderneming en alles wat daarbij komt kijken. Ook word je gecoacht op artistiek vlak en bouw je een nog groter netwerk op.

We zetten alles op alles zodat jij na dit TOPjaar onafhankelijk en autonoom te werk kan gaan met je eigen businessplan.

Hoe ziet de opleiding eruit?

We werken PACT+ breed, dus je leert samen met studenten uit de verschillende PACT+ disciplines: MP, Muziek, Dans en Theater. Tijdens de opleiding bouw je verder aan je netwerk en portfolio en leer je daarnaast je eigen onderneming (verder) op te zetten én te verkopen.

Je wordt begeleid door een sterk team docenten dat jou persoonlijk begeleidt. Zij helpen jou op artistiek vlak en als ondernemer. Je wordt gecoacht op 21e-eeuwse vaardigheden. Hoe zet je je eigen werk op sociale media? Hoe zet je jouw kwaliteiten online in en hoe zorg dat mensen jouw werk vinden en daar geld voor willen betalen? Je wordt ook gecoacht op hoe je een streaming opzet en met camera’s werkt.

Je leert het vak van ondernemer door het bijwonen van inspirerende en leerzame gastlessen en workshops, van bedrijfsmentoren en netwerkbijeenkomsten die je bijwoont. Je krijgt les op externe locaties (zoals A-lab), waar van alles gebeurt en succesvolle ondernemers zijn gevestigd.

Daarnaast krijg je op school o.a. het keuzedeel camerawerk en streamen.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Het hele jaar staat in het teken van het schrijven van je ondernemingsplan. Het uitgangspunt is jouw businessidee. We starten met je 'why', doen onderzoek en werken aan de interne en externe analyse. Vervolgens komt het financiële gedeelte en het hebben van personeel aan bod. Natuurlijk komen de boekhouding, belastingen en verzekeringen ook aan de orde. Je gaat actief aan de slag.

Daarnaast werk je 2 dagen binnen PACT+ aan het verdiepen van jouw eigen ontwikkelingsvraag m.b.t. jouw performance en word je hierop gecoacht. Ook werk je aan de ontwikkeling van een gezamenlijke productie.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Na afronding van de opleiding ben je klaar om als ondernemer aan de slag te gaan en om van je eigen bedrijf een succes te maken. Ben je nog niet zo ver? Dan kun je natuurlijk ook eerst bij een bestaand bedrijf in jouw vakgebied aan de slag.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Een afgeronde mbo 4-opleiding van PACT+ (Muziek, Music Production, Theater of Dans).

 
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
  • Gesprek
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Een eigen onderneming starten
  • Een soortgelijke hbo-opleiding
  • Een soortgelijke mbo-opleiding op niveau 4
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Zuid - indicatie kosten BOL: € 650, exclusief verplichte laptop. 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Theater
Theater
Leerweg BOL
Niveau 4
Dans
Dans
Leerweg BOL
Niveau 4
Music Production
Music Production
Leerweg BOL
Niveau 4
Muziek
Muziek
Leerweg BOL
Niveau 4
Allround Grimeur
Allround Grimeur
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan