Vakman Ondernemer

Vakman-ondernemer - 25165

Let op! Dit is een specialistische opleiding waarvoor toelatingsvoorwaarden gelden. Je hebt een afgeronde mbo niveau 3- of 4-opleiding nodig om je aan te melden voor deze opleiding.  
 
MBO College Zuidoost
Fraijlemaborg 135, Amsterdam
4
1jr.
aug
BOL 25165
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Een eigen bedrijf, het is al lange tijd jouw droom: een onderneming beginnen of overnemen. Vakkennis heb je al, want je hebt je mbo niveau 3-opleiding afgerond en je diploma behaald. Jouw volgende stap is je eigen bedrijf, maar hoe pak je dat aan? Wij hebben een eenjarige specialistenopleiding Vakman Ondernemer. Daarin leer je hoe je een goede start met je bedrijf maakt. Met hulp van vakkundige docenten ga je zelf aan de slag met jouw onderneming en alles wat daarbij komt kijken.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Ondernemer Vakman bieden we als BOL-opleiding aan. De opleiding duurt 1 jaar.

Met een mbo niveau 3 (of 4) diploma, ben je een vakman in jouw vakgebied. Deze kennis heb je al, maar hoe start je een bedrijf? Daar heb je andere vaardigheden voor nodig. We gaan aan de slag met het ondernemingsplan. We kijken samen naar je business idee en je leert een marketingplan schrijven. En natuurlijk komen de boekhouding, verzekeringen en belastingen enz. aan de orde. Tijdens de opleiding werk je veel in projecten maar ook vaak zelfstandig. Je moet namelijk weten wat je sterke en zwakke kanten zijn en kansen en bedreigingen voor je bedrijf zien. Bij ons krijg je het ‘nieuwe ondernemen’ onder de knie. Dus social media, webshops en e-commerce zijn ook een belangrijk onderdeel.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Naast de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan burgerschap krijg je les in marketing, bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, recht en management, opzetten eigen onderneming, duurzaamheid, personeel & organisatie, presenteren, netwerken, portfolio, plannen en organiseren, managen, klantgerichtheid, organiseren van evenementen, promotie, social media. Daarnaast besteden we veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Dus je leert wat je sterke en je zwakke kanten zijn en werkt daaraan.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Als je klaar bent of zelfs al tijdens de opleiding kun je je eigen bedrijf opstarten. Dit houdt in dat je in je eigen bedrijf gaat werken en tijdens de opleiding zelfs een deel van jouw stage-uren aan je eigen bedrijf besteedt. Durf jij dat (al) aan of ben je er nog niet aan toe? Je kunt namelijk ook eerst gaan werken bij bedrijven binnen jouw vakgebied die op zoek zijn naar een ondernemende werknemer. Dat is een prima (tussen)stap.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 

Specifiek traject
Dit is een specialistische opleiding waarvoor toelatingsvoorwaarden gelden.
 
Welke speciale eisen zijn er?
  • Een afgeronde mbo niveau 3- of 4-opleiding.
  • Op basis van motivatie en ‘basis ondernemingsplan’

Kennismaking 
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
  • Kennismakingsgesprek en/of bijeenkomst
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
  • Eigen onderneming starten
  • Een verwante mbo-opleiding op niveau 4
Lees verder
  • Een eigen onderneming starten
  • Een soortgelijke mbo-opleiding op niveau 4
Lees verder
  • Je betaalt les- /cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over studiekosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten voor het eerste leerjaar van de opleiding. De kosten per mbo-college kunnen verschillen, vanwege een andere invulling van het lesprogramma. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

MBO College Zuidoost: indicatie kosten BOL: € 415, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Ondernemer Retail
Ondernemer Retail
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Manager Retail
Manager Retail
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Intercedent (Flex-opleiding)
Intercedent (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
International Account Management
International Account Management
Leerweg BOL
Niveau 4
Manager Retail 20+
Manager Retail 20+
Leerweg BOL
Niveau 4
E-commercemanager
E-commercemanager
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan