Wassima vertelt

Wassima vertelt over haar droom om een eigen restaurant te beginnen en de opleiding Vakman Ondernemer die daarbij helpt.

Welke opleiding volg je? 

“Ik volg de opleiding Vakman Ondernemer op MBO College Zuidoost. Dit is een eenjarige specialistenopleiding niveau 4."

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

"Ik ben opgegroeid in een familie die heerlijk kan koken. Als kind vond ik het al leuk om met gerechten en koken bezig te zijn en daarom heb ik gekozen voor de opleiding Patissier. Daarna volgde ik de opleiding Manager Retail op MBO College Zuidoost. Ik ben doorgestroomd naar de opleiding Vakman Ondernemer. Dit past helemaal bij mij omdat ik in de toekomst mijn eigen onderneming wil starten.
En ik vind het belangrijk om mijn niveau 4-opleiding af te ronden. Mocht een eigen zaak niet lukken, heb ik altijd een plan b.”

Wat vind je het leukst om te doen tijdens je opleiding?

“De hele opzet van de opleiding spreek mij aan. Je moet zelf dingen ondernemen en ik kan veel mijn eigen gang gaan. Het is anders dan een standaard opleiding. Ik zit bijvoorbeeld maar één dag per week op school, de andere dagen krijgen we les op verschillende flexplekken, zoals bij sQuare of het A Lab. Daar werken ook andere ondernemers en zitten meerdere start-ups. Ontzettend leerzaam op deze manier!
 
Maar het allerleukst vind ik om te netwerken en beurzen te bezoeken. Doordat ik de opleiding in Amsterdam volg en mijn netwerk vergroot, heb ik veel meer opdrachten. Momenteel ben ik mijn ondernemersplan aan het afronden.”

Waar heb je tot nu toe het meeste van geleerd tijdens je studie?

“Om zelfstandig te werken. Ik moet echt zelf dingen ondernemen. Je bent het gezicht van je eigen bedrijf. Dat is heel belangrijk.”

Wat is je droom voor de toekomst?

“Mijn droom is om een eigen mediterraans restaurant te openen in Amsterdam. En succesvol te worden!”

Heb je nog tips voor toekomstige studenten?

“Ga ervoor! Het is een pittige opleiding, maar als je een passie hebt, moet het zeker lukken en kun je je droom waarmaken.”