Entree Horeca & Bakkerij

Entree - 23301

Sector:
Entree
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
1
1 jr.
aug 2024
jan 2025
BBL 23301
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
1
1 jr.
aug 2024
jan 2025
BOL 23301
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Heb je een vmbo-opleiding gevolgd en geen diploma behaald? Wil je meer leren op het gebied van Horeca & Bakkerij? Dan is deze algemene entree-opleiding voor jou de kans om door te stromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of naar werk. Daarnaast is er ruimte voor vaktechnische onderdelen, zowel op school als tijdens je stage of werk. Tijdens de opleiding maak je kennis met de drie uitstroomprofielen en kies je later in de opleiding een richting uit.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je begint met een algemene entree-opleiding waarbij je verschillende praktijklessen op school volgt. Ook werk je tijdens deze periode aan je basisvaardigheden.
Je werkt in kleine groepen en hebt een vast lesrooster. Je volgt lessen op school en loopt stage of werkt bij een erkend leerbedrijf. Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit vier onderdelen:
  • Beroepsvaardigheden (op school en stage)
  • Nederlands en rekenen
  • Loopbaan & burgerschap
  • Keuzedeel
In de tweede helft van de opleiding kun je kiezen voor een richting die bij jou past. Je kan kiezen uit Brood & Banket, Kok, Gastheer/-vrouw of Facilitair. Natuurlijk begeleiden we je daarbij. Je gaat dan drie dagen per week stage lopen en volgt twee dagen lessen op school.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Bij de opleiding Entree Horeca & Bakkerij kun je kiezen uit de volgende uitstroomprofielen:

Entree Horeca (kok, gastheer/-vrouw)
Tijdens deze opleiding leer je de basis van koken en serveren. Als assistent kok maak je kennis met de voorbereidende werkzaamheden in de horeca. Dat kan in de keuken zijn, waar je groente en fruit wast, ingrediënten snijdt of lekkere broodjes maakt. Je werkt tijdens je opleiding ook in de bediening, of verricht baliewerkzaamheden.

Entree Brood & Banket
Als assistent help je de bakker bij het maken van brood- en banketbakkersproducten. Denk bijvoorbeeld aan appeltaarten en gebakjes. Je voert voorbereidende werkzaamheden uit en werkt de producten af. Je houdt van creativiteit en van precisiewerk. Goede hygiëne is belangrijk en daarom leer je netjes en schoon te werken.

Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Horecagelegenheden
  • Bakkerij
  • Bake-off afdeling van een supermarkt of winkel

 

Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Heb je geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4? Dan ben je van harte welkom in een van onze Entree-opleidingen. Met een Entree-opleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of naar werk.

Wil je de BBL-opleiding volgen? Dan moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
  • Persoonlijk kennismakingsgesprek
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Een soortgelijke mbo-opleiding op niveau 2
Lees verder
  • Je betaalt les- /cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.
 
MBO College Centrum - indicatie kosten BBL/BOL: € 35,-, laptop niet verplicht.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Entree Handel on the Job
Entree Handel on the Job
Leerweg BOL
Niveau 1|2
Entree Dienstverlening on the Job
Entree Dienstverlening on the Job
Leerweg BOL
Niveau 1|2
Startcollege Dienstverlening (Entree)
Startcollege Dienstverlening (Entree)
Leerweg BOL/BBL
Niveau 1
Entree Dienstverlening
Entree Dienstverlening
Leerweg BOL
Niveau 1
Entree Zorg & Welzijn
Entree Zorg & Welzijn
Leerweg BOL
Niveau 1
Startcollege Horeca & Voeding (Entree)
Startcollege Horeca & Voeding (Entree)
Leerweg BOL/BBL
Niveau 1
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Entree Horeca & Bakkerij Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan