Hilversumse studenten blijken getalenteerde hackers


ICT-studenten Nick Snel en Nathan Hoekstra van MBO College Hilversum hebben met hun team de achtste plaats veroverd tijdens de nationale pen.test, een soort legale hackerswedstrijd op 5 oktober jl. in Driebergen.

Bij een pen.test worden netwerken getest op hun hackgevoeligheid. De circa 200 deelnemers aan deze wedstrijd waren afkomstig van universiteiten, hogescholen, bedrijfsleven en -voor het eerst- MBO’s. Vanuit de MBO Colleges Hilversum, Amsterdam en Almere gingen 50 studenten en docenten de strijd aan.

Nick en Nathan waren blij verrast dat ze zo hoog met hun team wisten te eindigen na een lange, boeiende en inspannende avond. Ook docent Rucardo Roomer was onder de indruk van de pittige en uitdagende opdrachten en de mogelijkheid voor studenten om hun kennis te verdiepen.

De pen.test werd georganiseerd door het Platform voor Informatiebeveiliging, het kenniscentrum van ICT-security bedrijven. Deze vorm van ‘ethical hacking’ is zeer waardevol en zal de komende tijd een grote vlucht nemen, aldus Ronald van Erven van de PvIB.