Event Producer

Leidinggevende leisure & hospitality - 25351
MBO College Zuid
Europaboulevard 13, Amsterdam
4
3jr.
aug 86
Maximum aantal plaatsen:
86
BOL 25351
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Ben jij een harde werker, actief, enthousiast en geïnteresseerd in het organiseren van Amsterdamse top evenementen? Dan is de opleiding Event Producer iets voor jou!

Als event producer werk je als spin in het web van de organisatie van bijvoorbeeld een Dancefeest, een filmfestival of een zakelijke beurs. Tijdens de voorbereidingen maak je je meeste uren op kantoor en ben je vaak op locatie aanwezig.

Om goed te worden in je vak, moet je van alle onderdelen iets weten en deze kunnen verbinden. Goed communiceren is daarom heel belangrijk. Daarbij is het belangrijk dat je beschikt over de juiste mentaliteit, “it’s boots, no heels”. Je vindt het dan ook geen probleem, dat jij werkt terwijl je vrienden feest vieren en dat jij vrij bent als de meeste mensen werken.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Event Producer is een driejarige BOL-opleiding op niveau 4. Je wordt opgeleid tot een event producer die alles in huis heeft om de evenementen van de toekomst te organiseren en uit te voeren met speciale aandacht voor veiligheid en duurzaamheid. De Amsterdamse evenementen als Cinekid, Amsterdam Dance Event, de Huishoudbeurs, de Museumnacht en de Parade vormen de basis voor het onderwijs. Op deze manier leer je heel veel verschillende evenementen kennen vanuit de theorie en de praktijk. In de eerste fase oriënteer je je op het vak en de industrie door veel real life projecten en korte stages. In de tweede fase staat het organiseren en produceren van a tot z centraal, zodat je hierna goed voorbereid aan het praktijkdeel kunt beginnen. Binnen de derde fase is er ruimte om je te specialiseren op het gebied van; Dance, Kunst & Cultuur of Zakelijk. Het vak van event producer leer je vooral in de praktijk. Daarom is de praktijk leidend op alle vlakken van ons onderwijs. Je bent aan het leren als de meeste evenementen plaatsvinden, denk hierbij aan de vakanties, weekenden en avonden. Je vakanties zijn op andere momenten dan je waarschijnlijk gewend bent.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Organiseren en Produceren: Plan van Aanpak opstellen, draaiboeken & planningen maken, planningen maken, vergunningen aanvragen, aansturen van de crew op het evenement en aansluiten van een simpel technisch plan.
Commercie en Sales: zakelijk communiceren, offertes opstellen en beoordelen en begrotingen maken.
Service & Hospitality: crowd management, publieksbegeleiding en gastvrijheid.
Tijdens je studie is er ook veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, denk daarbij aan onderdelen als:
persoonlijk leiderschap, presenteren, reflecteren en werkveldoriëntatie.
Basisvakken: rekenen, Nederlands, Engels en digitale vaardigheden
Tijdens de opleiding krijg je de keuze uit verschillende aanullende vakken zoals: live techniek, ondernemerschap, verdieping software en business English.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

De event producer kan werkzaam zijn op kantoor en/of op locatie; bij een evenementenbureau, een festivalorganisatie, een uitgaansclub, een museum, op de evenementenafdeling van een groot bedrijf, als organisator van brand events en als ZZP'er. Door de professionalisering van de evenementenindustrie ontstaan er steeds meer gespecialiseerde bedrijven die zich richten op deelaspecten van het productieproces als crowd support, artisthandling en ticketing.
 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Specifiek traject
Binnen de opleiding Event Producer kan je het speciale traject Dance Events volgen. Voor toelating tot deze specialisatie moet de student voldoen aan de volgende eisen: minimaal 18 jaar oud zijn als de zomerstage in de eerste fase start, een goede presentatie van je Dance Events portfolio, een ijzersterke motivatie.

Kennismaking 
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over. Kenningsmakingsgesprek en kennismakingsopdracht. 
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakkingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Hbo - Communicatie & Media, Hbo - Culturele Maatschappelijke Vorming, Hbo - Eventmanagement, Hbo - Productie Podiumkunsten
Lees verder
Lees verder
Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig. Dit kost tussen de € 300 tot € 500 per jaar. Je betaalt reiskosten voor activiteiten, excursies en stages (voor bepaalde activiteiten betaal je soms een extra bijdrage. Houd rekening met € 250 per jaar). Je hebt een laptop nodig en je hebt werkschoenen met stalen neuzen nodig.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
“In het laatste jaar kan je kiezen voor de specialisatie in Dance, Music & Events”
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Manager Leisure & Hospitality - Vacansoleil

Manager Leisure & Hospitality - Vacansoleil

Leerweg BOL
Niveau 4
Manager Leisure & Hospitality

Manager Leisure & Hospitality

Leerweg BOL
Niveau 4
Manager International Hospitality

Manager International Hospitality

Leerweg BOL
Niveau 4
International Travel & Hospitality Management

International Travel & Hospitality Management

Leerweg BOL
Niveau 4
Manager Travel & Hospitality

Manager Travel & Hospitality

Leerweg BOL
Niveau 4
Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality

Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality

Leerweg BOL
Niveau 3

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.

Er is een profiel voor je aangemaakt

In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan