Brechtje vertelt

Brechtje vertelt over haar opleiding International Travel & Hospitality Management en over het keuzedeel wat zij volgt.
Welke opleiding volg je?  
"Ik volg de opleiding International Travel & Hospitality Management aan het MBO College Airport. Deze niveau 4 opleiding is compleet Engelstalig."

Waarom heb je voor het keuzedeel 'voorbereiden hbo' gekozen?
"Ik was erg aan het twijfelen of ik na mijn mbo-opleiding verder zou gaan met hbo. Het keuzedeel geeft je inzicht en helpt je bij het maken van deze beslissing."

Wat voor soort opdrachten krijg je bij dit keuzedeel?    
"De eerste opdrachten gingen vooral over oriëntatie. Je bezoekt open dagen en je onderzoekt de verschillen tussen mbo en hbo. Vervolgens schrijf je een verslag waar je je bevindingen in bundelt en maak je een afweging of je wel of niet wilt doorstromen. Naast dit verslag schrijf je ook nog een sector gerelateerd verslag. In mijn geval was dat een verslag over de toerismesector. Ik werkte hier samen met twee studenten uit mijn klas aan. Elk schreven we een eigen hoofdstuk in het hbo-niveau Engels, best pittig dus! In totaal hadden we hadden we acht weken om dit keuzedeel af te ronden.

Hoewel het in het begin best uitdagend was ben ik erg blij dat ik het keuzedeel 'voorbereiden hbo' heb gekozen. Je leert niet alleen meer over hoe het werkt op het hbo, maar je voert dit ook daadwerkelijk uit zodat je een voorproefje krijgt. Heel handig dus!" 
 
Zou je het keuzedeel aan andere studenten aanraden? 
"Als je aan het twijfelen bent of je wilt doorstromen naar het hbo dan kan het zeker helpen bij je keuze. Je leert heel veel, niet alleen qua oriëntatie, maar ook doordat je daadwerkelijk een 'hbo-waardig' verslag maakt."