Demi vertelt

Demi vertelt over haar opleiding Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality bij MBO College Centrum.

Welke opleiding volg je?

"Ik doe de opleiding Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality bij MBO College Centrum. Ik zit in het eerste leerjaar en het is een opleiding op niveau 3."

Wat vind je het leukste aan je studie?

"De toerismevakken vind ik het leukste. Je bent echt bezig met het beroep voor later, dat maakt het interessant. Ik kijk ook uit naar het volgende jaar. Dan loop je zes maanden stage. Ik wil het liefste als reisleider op de Canarische Eilanden aan de slag. Om stage te mogen lopen moet je wel goede cijfers hebben. Maar zoals het er nu naar uit ziet gaat dat mij wel lukken en loop ik volgend jaar stage in het buitenland." 

Wat heb je gedaan om tot deze studierichting te komen?

"Ik heb een studiekeuzetest gemaakt via de website van het ROC van Amsterdam. Daar kwam ik steeds uit bij opleidingen binnen de toeristische sector. Dat was voor mij wel een bevestiging. Daarnaast heb ik ook aan mensen in de omgeving gevraagd 'waar zie jij mij later' en 'wat vind je bij mij passen?'. Ook zij vonden toerisme bij mij passen." 

Vond je het moeilijk om een studie te kiezen?

"Ja, ik vond het wel moeilijk om een opleiding te kiezen. Veel studierichtingen spraken mij aan. Ik twijfelde tussen schoonheidsspecialist, verpleegkunde en dus toerisme. Vroeger zei ik altijd dat ik in de toerisme wilde werken. Het is dus uiteindelijk toch een studie in de toeristische richting geworden."

Heb je ook open dagen bezocht?

"Ik ben bij de open dag van MBO College Centrum geweest. Tijdens een open dag kan je de sfeer van een school proeven. Dat vind ik erg belangrijk. Je moet je echt thuisvoelen op een school." 

Wil je na deze studie doorstuderen of gaan werken?

"Na deze opleiding wil ik eerst als reisleider in Spanje gaan werken om ervaring op te doen. Vervolgens de niveau 4 opleiding Steward / Stewardess. Ik wil namelijk later als grondstewardess aan de slag. Daarvoor moet je een niveau 4 opleiding hebben afgerond." 

Tips voor studiekiezers?

"Doe vooral veel onderzoek, bekijk websites en stel vragen aan mensen in je omgeving. Kies een opleiding die bij je past en kies niet een studie omdat vriendinnen het kiezen."