Zomerschool

Zomerprogramma ROC van Amsterdam - Flevoland

 

Wil je deze zomer blijven bouwen aan je toekomst? Werk je graag vooruit en geniet je komend schooljaar van een vrijstelling? Heb je nog een keuzedeel open staan? Of wil je gewoon met iemand praten over jouw toekomst?

Doe dan mee aan ons zomerprogramma! Wij staan voor je klaar. Van keuzedeel tot oriëntatietraject, studieplek en bijles.

Zomerprogramma: 

» Keuzedelen 
» Izone 
» Bijles via StudieMAX 
» Wij zijn er voor jou! 
» Werk-/studieplek 
» Aanmelden opleiding 

Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar zomerschool@rocva.nl met daarin je naam en contactgegevens. Geef aan waar jouw interesse naar uitgaat. Wij nemen dan contact met je op. Zien we je snel? 

Keuzedelen 

Tijdens de zomerschool bieden we je twee keuzedelen aan: ‘Educate yourself’ en ‘Digitale vaardigheden’. 
  • Keuzedeel Educate yourself  
Dit keuzedeel is voor iedereen die verder kan en wil kijken dan geloof, kleur, sekse of beperking. We hebben ten slotte allemaal 1 ding gemeen: we zijn mens. Ieder mens is uniek. Gelukkig maar, want anders zou het een vrij saaie bedoening worden. Maar doordat we zo verschillend zijn, ervaren we de wereld soms ook op een andere manier. Zowel positief als negatief. 
 
In artikel 1 van de Nederlandse Grondwet staat dat iedereen die zich in Nederland bevindt gelijk moet worden behandeld. Discriminatie op basis van godsdienst, levensovertuiging, politieke voorkeur, seksuele voorkeur, ras, geslacht of op welke grond dan ook, mag niet. En toch gebeurt het dagelijks. Hoe kan dat? En wat kunnen we er aan doen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Nederland een inclusieve samenleving bevat, waarin iedereen welkom is en gelijke kansen heeft?  

Inhoud en programma 

Verandering begint bij jezelf. In dit keuzedeel ga je, vanuit je eigen positie, kijken welke impact jij kan maken op de toekomst. Dit doe je door eerst jezelf beter te leren kennen: Wie ben je? Waar kom je vandaan? Hoe ben je opgegroeid? Wat zijn je waarden en normen? Vervolgens ga je kijken naar de wereld om je heen. Jij als individu bent onderdeel van een groter geheel. Hoe ziet die wereld eruit? Wie komen daarin voor? Hoe kijk jij en ga jij om met de wereld om je heen. Hoe doen anderen dat? En waar voel jij je prettig bij? 

Wanneer je je bewust bent van jezelf en jouw positie in de maatschappij ga je kijken hoe jij impact kunt maken op je omgeving. Welke bewegingen zijn er op dit moment? Waar wil jij je voor inzetten? Wat zou je willen doen?  

In dit programma doe je individuele online opdrachten, bekijk je documentaires en video’s, lees je artikelen, luister je podcasts en ga je in gesprek met studiegenoten en een personal coach. Onderwerpen als discriminatie, racisme, ongelijkheid en diversiteit staan centraal.  

Start van het keuzedeel is op 16 juli. Het begeleidingsprogramma loopt tot en met 21 augustus dit jaar. Afronding van het keuzedeel kan op maat tot de herfstvakantie.  

Het keuzedeel wordt online aangeboden, wekelijks heb je online contact met je coach en medestudenten. In overleg organiseren we een aantal live inspiratiebezoeken. De studielast van het keuzedeel vraagt minimaal 1 dag per week gedurende de zomervakantie, waarvan 1 dagdeel vast in je agenda komt te staan. De studielast van een keuzedeel is formeel 240 uur. Daarnaast kan je zelf bepalen hoe snel je richting afronding gaat, die tijd deel je zelf in.  

Aanmelden of vragen hierover? Stuur een e-mail naar zomerschool@rocva.nl 
  • Keuzedeel Digitale vaardigheden 
De samenleving digitaliseert. Op bijna iedere werkplek kom je in contact met computers, digitale apparaten, data en andere vormen van ICT. Het is daarom belangrijk om programma’s en tools die vaak gebruikt worden, goed te beheersen. Denk aan Word en Excel, maar ook zoekmachines en bestanden opslaan in je Drive. Omdat er veel online wordt gewerkt, moet informatie altijd goed bewaard en beveiligd worden. In dit keuzedeel leer je hiermee omgaan, onder andere door back-ups te maken en sterke wachtwoorden te creëren. Na het volgen van Digitale vaardigheden maak jij de juiste keuzes op het gebied van ICT. 

Inhoud en programma 

Het programma is volledig online vormgeven en je wordt begeleid door een coach die voor je klaar staat als je die nodig hebt. De studielast van een keuzedeel is formeel 240 uur. Je kiest zelf je eigen leerroute en tempo. Het programma bestaat uit opdrachten die je online of in de praktijk uitvoert. Bewijslast zoals een product of verslag kan je uploaden in je digitale portfolio. Zo “speel” je steeds weer een nieuwe fase van het keuzedeel vrij tot en met je examen. Je logt in met je eigen schoolaccount: waar en wanneer dan ook. Zo kan je altijd (door)leren. 

Aanmelden of vragen hierover? Stuur een e-mail naar zomerschool@rocva.nl 

Izone 

Weet je nog niet precies welke studie je na de zomer wilt gaan doen? Dan is de Izone wat voor jou. Wij helpen je, ook tijdens de zomervakantie. Je kunt met een coach in gesprek gaan over welke opleidingsmogelijkheden er zijn en welke type werk bij je past. Jullie gaan samen een oriëntatie-traject aan waarin je ontdekt wat de mogelijkheden zijn en waar je talenten liggen. Het traject is helemaal op maat en heeft als doel om de juiste studiekeuze te maken die past bij je persoonlijkheid en je ambities.  

Aanmelden of vragen hierover? Stuur een e-mail naar zomerschool@rocva.nl 

Bijles via StudieMAX 

Vanuit StudieMAX is er deze zomer de mogelijkheid om bijles te krijgen. Heb je extra begeleiding nodig bij rekenen, Engels, Nederlands of een ander vak? Laat het ons weten, dan maken we een persoonlijk programma.  

Aanmelden of vragen hierover? Stuur een e-mail naar zomerschool@rocva.nl 

Wij zijn er voor jou! 

Mochten er zaken zijn waar je deze zomer tegenaan loopt, die niet kunnen wachten; Wij zijn er voor jou! Het kan gaan om urgente schoolvragen of een privésituatie. Stuur een e-mail naar zomerschool@rocva.nll en een van onze medewerkers neemt contact met jou op.  

Werk-/studieplek 

Heb je behoefte aan een rustige en prettig werk-/studieplek? Welkom in de kantine van MBO College Zuidoost waar we dagelijks jou een fijne plek kunnen aanbieden. Wil je de school gebruiken voor je eigen bedrijfje, dan zijn daar in overleg ook mogelijkheden voor. In verband met de Corona-maatregelen moet je je wel minimaal een week van tevoren aanmelden via zomerschool@rocva.nl. Dit aanbod geldt niet van maandag 27 juli t/m vrijdag 7 augustus. Dan is het schoolgebouw gesloten. 

Aanmelden opleiding 

Wil je na de zomer starten met een nieuwe opleiding? De hele zomerperiode kun je je aanmelden voor een opleiding.
 
College Spreekuur
Heb je vragen over de opleidingen of je aanmelding bij MBO College Zuidoost?
Ook in de zomervakantie kun je elke maandag tussen 10.00 en 12.00 uur whatsappen met onze voorlichter Sofie via 06-34140319.

Tot ziens op de ZOMERSCHOOL!

De zomerschool wordt mogelijk gemaakt door docenten en medewerkers van MBO College Zuidoost, en is toegankelijk voor alle studenten van ROC van Amsterdam en ROC van Flevoland.