Voor volwassenen

Kookcursus (Basisvaardigheden)

Voor volwassenen
Let op: deze cursus start alleen bij voldoende aanmeldingen.
 

» Aanmelden voor deze cursus

Introductie

Over de cursus

Houd jij van koken? Heb je altijd al iets willen doen met professioneel koken? Dan is deze kookcursus iets voor jou. Deze kookcursus basisvaardigheden is bedoeld voor volwassenen die zich willen verdiepen in het koksvak.

Cursusleiders Anita Pouwelse en Patrick Driesman zijn beiden topdocenten aan de reguliere koksopleiding van het ROC van Amsterdam. Zij beheersen het vak optimaal en willen hun kennis en ervaring graag met jou delen.

Programma

Bij onze cursussen is de lesdag altijd zoveel mogelijk praktijkgericht. Daarnaast is er ondersteunende theorie die je vooral thuis studeert.
Lees verder

Wat leer je tijdens de cursus?

In deze zeventien weken durende kookcursus leer je de basistechnieken van het professioneel koken. In de cursus leer je het maken en voorbereiden van gerechten, bereidingswijzen van soepen en sausen, vlees, vis en (snij)technieken.

Verder leer je hoe je het beste gerechten kunt bereiden en welke ingrediënten goed bij elkaar passen. Vanaf nu ga je altijd rekening houden met de wensen en de smaken van je gasten. Je leert ook om de keuken netjes en schoon te houden, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid.
Lees verder

Certificaat

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname. Met dit certificaat kun je makkelijk doorstromen naar de Kookcursus (Gevorderde Vaardigheden).
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

De kosten voor deze cursus bedragen € 2.250,-. De cursuskosten kun je eventueel ook in overleg in drie termijnen van € 750,- betalen.

Het enige wat je zelf moet aanschaffen is:
•    Koksuniform (witte koksbuis, zwarte koksbroek, halterschort of sloof, koksmuts of kokspet)
•    Keukenschoenen (stevig, met antislipzool)
•    Messenset
Lees verder

Lees verder
Wil je een kijkje in de keuken komen nemen? Wil je samen met ons kijken welke cursus het beste bij je past? Of wil je meer informatie?  Mail ons om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
 
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl
Lees verder
Lees verder
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Kookcursus (Basisvaardigheden) Ontvangen per post Downloaden als PDF