Voor deze opleiding kun je € 1.000 STAP-subsidie ontvangen.
Let op: deze cursus start alleen bij voldoende aanmeldingen.
MBO College Centrum
Da Costastraat 91,
-
15 weken
Cursus
Over de cursus
Houd jij van koken? Heb je altijd al iets willen doen met professioneel koken? Dan is deze kookcursus iets voor jou. Deze kookcursus basisvaardigheden is bedoeld voor volwassenen die zich willen verdiepen in het koksvak.
Cursusleiders Anita Pouwelse en Patrick Driesman zijn beiden topdocenten aan de reguliere koksopleiding van het ROC van Amsterdam. Zij beheersen het vak optimaal en willen hun kennis en ervaring graag met jou delen.
Programma en start cursus
Bij onze cursussen is de lesdag altijd zoveel mogelijk praktijkgericht. Daarnaast is er ondersteunende theorie die je vooral thuis studeert.
Bij het aanmelden kun je een startdatum kiezen. Of een groep daadwerkelijk van start gaat hangt af van het aantal aanmeldingen.
Lees verder
Wat leer je tijdens de cursus?
In deze zeventien weken durende kookcursus leer je de basistechnieken van het professioneel koken. In de cursus leer je het maken en voorbereiden van gerechten, bereidingswijzen van soepen en sausen, vlees, vis en (snij)technieken.
Verder leer je hoe je het beste gerechten kunt bereiden en welke ingrediënten goed bij elkaar passen. Vanaf nu ga je altijd rekening houden met de wensen en de smaken van je gasten. Je leert ook om de keuken netjes en schoon te houden, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid.
Lees verder
Certificaat
Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname. Met dit certificaat kun je makkelijk doorstromen naar de Kookcursus (Gevorderde Vaardigheden).
Lees verder