Voor volwassenen

Masterclass Kerststollen

Contractopleidingen Vaktechniek
Voor volwassenen
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
5 uur
nov 2024
nov 2024
Cursus
Introductie

Waarom deze masterclass aan het ROC van Amsterdam?

Ontdek de kunst van het feestelijk bakken onder leiding van onze gerenommeerde meesterbakker Jeroen Smit. Tijdens deze boeiende masterclass leer je de geheimen van het maken van de perfecte kerststol. Of je nu een bakliefhebber bent of gewoon op zoek naar een unieke feestelijke activiteit, iedereen is welkom!

Je gaat aan de slag met deegbereiding, creatieve vullingstechnieken en het decoreren van je eigen kerststol. Meesterbakker Jeroen Smit deelt zijn expertise en geeft waardevolle tips voor het bereiden van deze geliefde lekkernij.

Het hoogtepunt van de avond is het proeven van je eigen creatie en het delen van de feestvreugde met je medecursisten.

Hoe ziet de masterclass Kerststollen eruit?

Deze masterclass duurt één avond van 16.30 tot ongeveer uur 21.15 uur. We werken met kleine groepen.  Zo kan iedereen het goed volgen. Daarnaast is het een hele praktische masterclass. 

Het is eigenlijk meer dan een masterclass; het is een ervaring doordrenkt met traditie, creativiteit en de vreugde van de feestdagen. Doe mee en ontdek de magische wereld van kerststollen, een kunst die je kunt delen en koesteren tijdens deze speciale tijd van het jaar. En als bonus neem je ook nog meerdere overheerlijke stollen mee naar huis.
Lees verder

Wat leer je tijdens de masterclass Kerststollen?

Deegbereiding: je leert hoe je het perfecte deeg voor kerststollen maakt, inclusief het kiezen van de juiste bloemsoort en het mengen van de ingrediënten.

Kneedtechnieken: Jeroen demonstreert de kneedtechnieken die nodig zijn om het deeg glad en elastisch te maken, een cruciale stap voor de structuur van de stol.

Vulling en smaak: je leert hoe je een heerlijke vulling kunt maken met ingrediënten als gedroogd fruit, noten en specerijen om de kerststol zijn kenmerkende smaak te geven.

Vormgeving en vlechten: het decoratieve aspect van de kerststol krijgt extra aandacht, inclusief het vormen en vlechten van het deeg om een prachtige en traditionele stolvorm te creëren.

Rijzen en bakken: Jeroen deelt de kunst van het laten rijzen van het deeg en het bakken van de stollen met om de perfecte textuur en smaak te bereiken.

Garnituren en afwerking: je leert hoe je de kerststollen kunt garneren met poedersuiker voor dat klassieke winterse uiterlijk.

Opslag en serveren: Jeroen geeft tips over hoe je kerststollen het beste kunt bewaren en serveren voor optimale versheid en smaak.

Traditie en geschiedenis: Jeroen bespreekt een stukje van de culturele en historische betekenis van kerststollen. Hierdoor krijg je een dieper begrip van deze traditionele lekkernij.
Lees verder

Bewijs van deelname

Na het afronden van deze masterclass ontvang je een bewijs van deelname. 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

De kosten van de Masterclass Kerststollen bedragen € 125,-.
Lees verder

Lees verder
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Masterclass Kerststollen Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan