ROCvA-studenten leren het horeca-vak in het gloednieuwe Amsterdamse Proeflokaal
Voor studenten de ideale praktijkomgeving om het horeca-vak onder de knie te krijgen. Het Amsterdamse Proeflokaal heeft een restaurant, proeftafels, een seafoodbar, een bier- en wijnwereld voor het houden van proeverijen en een ‘food experience’ waarbij gasten de Amsterdamse eetgeschiedenis ontdekken.

Sinds begin maart krijgen 35 studenten deze ‘training on the job’ in het horeca-bedrijf. Zij hebben de keuze uit twee verschillende onderwijsprogramma’s: een opleiding tot gastheer / -vrouw of een koksopleiding. Studenten krijgen vijf dagen in de week praktijk- en theorieles.  
 
Het Amsterdamse Proeflokaal is onderdeel van het House of Hospitality, een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en de Gemeente Amsterdam om het gevoel van gastvrijheid in Amsterdam structureel te verhogen.
 
Het Amsterdamse Proeflokaal, gevestigd op het Stadionplein, is zeven dagen per week geopend van 6 uur ’s ochtends tot middernacht. 
 

Ander nieuws

Nieuws Koninklijke onderscheiding voor Edo de Jaeger Op donderdag 26 juni is Edo de Jaeger tijdens het feest ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Raad van Bestuur van ROC van...
Jaarverslag 2024 online Ons nieuwe jaarverslag is gepubliceerd. Voor de eerste keer verschijnt het geïntegreerd met het jaarmagazine op een interactieve website.
Nieuws Viering 1-jarig bestaan Amsterdams Stagepact MBO De Amsterdamse mbo-instellingen, Amsterdamse bedrijven, de gemeente Amsterdam en andere partners zetten zich inmiddels een jaar lang in voor het...
Bekijk al het nieuws