ROCvA-studenten leren het horeca-vak in het gloednieuwe Amsterdamse Proeflokaal
Voor studenten de ideale praktijkomgeving om het horeca-vak onder de knie te krijgen. Het Amsterdamse Proeflokaal heeft een restaurant, proeftafels, een seafoodbar, een bier- en wijnwereld voor het houden van proeverijen en een ‘food experience’ waarbij gasten de Amsterdamse eetgeschiedenis ontdekken.

Sinds begin maart krijgen 35 studenten deze ‘training on the job’ in het horeca-bedrijf. Zij hebben de keuze uit twee verschillende onderwijsprogramma’s: een opleiding tot gastheer / -vrouw of een koksopleiding. Studenten krijgen vijf dagen in de week praktijk- en theorieles.  
 
Het Amsterdamse Proeflokaal is onderdeel van het House of Hospitality, een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en de Gemeente Amsterdam om het gevoel van gastvrijheid in Amsterdam structureel te verhogen.
 
Het Amsterdamse Proeflokaal, gevestigd op het Stadionplein, is zeven dagen per week geopend van 6 uur ’s ochtends tot middernacht. 
 

Ander nieuws

Nieuws Nieuwe lichting rondt LC-scholingstraject af 30 november vulde de Beurs van Berlage zich met 75 docenten vergezeld door familie en vrienden. Deze docenten hebben het 2-jarige LC...
Nieuws Nieuwe lichting rondt LC-scholingstraject af 30 november vulde de Beurs van Berlage zich met 75 docenten vergezeld door familie en vrienden. Deze docenten hebben het 2-jarige LC...
Nieuws Kick off sport app challenge De opleiding Sport & Bewegen heeft een mooie samenwerking met de opleidingen ICT en Media & Redactie en de Gemeente Amsterdam. ​In een...
Bekijk al het nieuws