ROCvA-studenten leren het horeca-vak in het gloednieuwe Amsterdamse Proeflokaal
Voor studenten de ideale praktijkomgeving om het horeca-vak onder de knie te krijgen. Het Amsterdamse Proeflokaal heeft een restaurant, proeftafels, een seafoodbar, een bier- en wijnwereld voor het houden van proeverijen en een ‘food experience’ waarbij gasten de Amsterdamse eetgeschiedenis ontdekken.

Sinds begin maart krijgen 35 studenten deze ‘training on the job’ in het horeca-bedrijf. Zij hebben de keuze uit twee verschillende onderwijsprogramma’s: een opleiding tot gastheer / -vrouw of een koksopleiding. Studenten krijgen vijf dagen in de week praktijk- en theorieles.  
 
Het Amsterdamse Proeflokaal is onderdeel van het House of Hospitality, een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en de Gemeente Amsterdam om het gevoel van gastvrijheid in Amsterdam structureel te verhogen.
 
Het Amsterdamse Proeflokaal, gevestigd op het Stadionplein, is zeven dagen per week geopend van 6 uur ’s ochtends tot middernacht. 
 

Ander nieuws

Nieuws MBO College Centrum start als eerste in Nederland met koksopleiding niveau 5 ​Als eerste in Nederland start MBO College Centrum met een opleiding op hbo-niveau voor koks. Met deze Associate Degree behalen de koks een diploma...
Nieuws Joseph Oubelkas eerste spreker in reeks Vrijheidscolleges Woensdagmiddag 8 januari gaf Joseph Oubelkas een lezing over de 4,5 jaar die hij onschuldig in een Marokkaanse gevangenis doorbracht. Hij is de...
Nieuws Vegro en Fieldlabs slaan handen ineen Het expertisecentrum voor zorghulpmiddelen, Vegro, sluit zich vanaf heden aan bij de Fieldlabsbeweging. Fieldlabs ontwikkelt projecten voor...
Bekijk al het nieuws