Studenten maken zich klaar voor Solar Boat races
Vanwege het enthousiasme waarmee de studenten eerdere projecten gericht op zonne-energie afrondden, vroeg een docent of zij mee wilden doen aan de solar races. Jim twijfelde geen moment. “Wanneer krijg je nu de kans om een ‘solar boat’ te bouwen?”, vertelt hij enthousiast. Elke dinsdag is het team te vinden in hun werkplaats op MBO College Westpoort. Daar wordt hard gewerkt aan het ontwerp en de bouw van twee boten, genaamd Maryland en California. 

In het ROCvA-team zitten studenten van de opleidingen Technicus Mechatronica Systemen en Technicus Engineering Werktuigbouwkunde. De mechatronica-studenten houden zich voornamelijk bezig met de elektrotechniek van de boot. De studenten werktuigbouwkunde richtten zich op het ontwerp van de romp van de boot.

Alle componenten moeten goed op elkaar afgestemd worden en de deelnemers dienen zich te houden aan verschillende voorschriften. Zo moet bijvoorbeeld de batterijbak, in verband met de veiligheid, minimaal één meter van de bestuurder van de boot afzitten. “Het motorpakket, de componenten voor de aandrijving, de elektronica, aan alles wordt gedacht. En de rollen binnen het team zijn zorgvuldig verdeeld, een goede rolverdeling is namelijk een must binnen dit grote project”, aldus Jim. 

En hoe schat het team hun kansen in? “Het zou natuurlijk geweldig zijn als wij winnen, maar wij willen in eerste instantie met een technisch goede boot deelnemen aan de wedstrijden.” 

Wij wensen het ROCvA-team veel succes toe tijdens de races.

 

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws