Nieuwe opleiding leidt student op tot allround Beauty Professional
De beauty industrie verandert in een snel tempo en daarmee ook de vraag van de consument. We besteden – niet in de laatste plaats door de invloed van social media – steeds meer aandacht aan ons uiterlijk, maar zijn daarbij ook opzoek naar een ultiem alles-onder-één-dak verwenmoment met – uiteraard – excellente service én het gebruik van duurzame producten en methodes.

New world means New Beauty professionals; en daarom vonden de Amsterdamse beautydocenten van het ROC van Amsterdam én een aantal van hun high-end partners het tijd voor een nieuwe opleiding. De mbo-opleiding New Beauty (niveau 3/ 4) start in september 2022 en leidt studenten op tot allround beauty specialist. In drie jaar tijd behalen zij twee mbo-diploma’s; het diploma haarverzorging én schoonheidsverzorging. High end hospitality, interculturele haar- en schoonheidsbehandelingen en duurzaamheid in het gebruik van producten staan centraal.

Rob Peetoom en de Nederlandse Beautyschool
De New Beauty student wordt opgeleid om de klant hét unieke verwenmoment te bieden, maar bovenal tot een allround beauty professional met de kennis en expertise waar de huidige markt om vraagt. Zo was ook Rochelle Peetoom, de CEO van Rob Peetoom meteen enthousiast. Zij tekende vorige maand een samenwerkingsovereenkomst met New Beauty en dat maakt Rob Peetoom nu officieel een samenwerkingspartner. Studenten die in het nieuwe schooljaar met de opleiding starten volgen er onder andere ‘masterclasses’. “Binnen Rob Peetoom is educatie een van onze belangrijkste pijlers; zo willen we onze klanten de Rob Peetoom kwaliteit garanderen, onze mensen de beste opleiding en inspiratie bieden en inspireren we - door onze samenwerking onder andere New Beauty studenten al vroeg in hun carrière om voor dit mooie vak te kiezen”, aldus Rochelle Peetoom.

Ook met De Nederlandse Beautyschool is een samenwerking getekend. Studenten New Beauty volgen hier volgend jaar lessen. Mark Schors van De Nederlandse Beauty School: “Wij zijn trots om deel uit te mogen maken van dit innovatieve opleidingsconcept en zien in de markt steeds meer vraag naar breder opgeleide specialisten. Onze locatie sluit goed aan op de praktische en high end behoefte op een mooie plek in de binnenstad."

Meer dan alleen beautybehandelingen
“Vanuit het bedrijfsleven, en dan vooral de luxere ‘high-end’ salons en bedrijven, kregen we de feedback dat de focus in de reguliere opleidingen vooral op de vakvaardigheden ligt, en minder op bijkomende skills zoals hospitality en internationalisering. Terwijl dat juist is waar deze high-end salons – in een stad als Amsterdam met veel expats en toeristen – naar op zoek zijn. Ook thema’s als duurzaamheid en inclusie zijn actueel en hot, zo ook in de beauty industrie. We vinden het belangrijk dat onze studenten kennis hebben van de producten en wat dit doet met het milieu. Daarnaast moeten zij iedereen kunnen behandelen, ongeacht type huid, soort haar of culturele achtergrond. Last but not least besteden we ook aandacht aan het in de markt zetten van je eigen creaties en jezelf als beautyprofessional. Onmisbaar in de ‘sociale’ wereld waarin we ons nu bevinden”, aldus Marjolein König, docent en coördinator New Beauty.

Losse modules bij de New Beauty School
Binnen de opleiding New Beauty worden daarom samen met partners uit het bedrijfsleven verschillende speciale modules aangeboden. Sommige van deze modules worden ook los aangeboden binnen de New Beauty School aan beauty professionals die al werkzaam zijn in de industrie. Denk aan de module ‘Influential Coloring & styling’ in samenwerking met The Color College en de module ‘Relax & Wax’ met the Wax Bar.

» Meer informatie over New Beauty
 

Ander nieuws

Nieuws Jaarmagazine 2024 verschenen Ons jaarmagazine 2024 is verschenen! Hierin blikken we terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin op onze colleges veel aandacht was voor de...
Nieuws Convenant doorlopend leren Amsterdam getekend De samenwerking tussen het voortgezet onderwijs en het mbo in Amsterdam wordt verder versterkt. Dit is afgelopen vrijdag bekrachtigd in een...
Nieuws Samenwerkingsovereenkomst Plusscholen 2024-2027 ondertekend Afgelopen vrijdag hebben de Amsterdamse wethouder Mbarki en Gaby Allard (Raad van Bestuur ROC van Amsterdam - Flevoland) de...
Bekijk al het nieuws