De opleiding Media & Redactie is erg allround!⚡

Terrence Riepma (18) volgt de opleiding Media & Redactie bij MBO College Noord. Hij zit nu in het tweede jaar van zijn studie.

Wat vind je het leukste van je opleiding?  😎

“Het leukste is dat je hier echt leert werken met programma’s die essentieel zijn in de mediawereld. Je leert hoe je werkt met de Adobe software (InDesign, Photoshop etc.), Wordpress en nog veel meer. Ik wilde zelf altijd graag werken met deze programma’s en dat is nu dus mogelijk geworden! De leraren zijn ook erg goed en deskundig. Ze komen uit het vak zelf en weten dus waar ze het over hebben. Erg handig en ze zijn ook heel aardig en behulpzaam. Ze kunnen je motiveren als je dat nodig hebt. Dat is iets wat ik zie als een ‘vereiste’ voor een goede leraar.”

Waarom heb je voor de opleiding Media & Redactie gekozen? 🤷‍♂️

“Ik heb gekozen voor deze opleiding, omdat ik later iets in de journalistiek wil doen. Ik vind schrijven van artikelen erg leuk. Het liefst schrijf ik columns, maar in principe kan ik alles wel schrijven.”

Hoe heb je deze opleiding gekozen? Wat heb je allemaal gedaan? 🧐

“Dat is een lang en grappig verhaal. Ik had in eerste instantie niet gekozen voor de opleiding Media & Redactie. Ik zat drie weken op een ander college en deed een andere opleiding. Er was mij verteld dat er geen journalistieke opleiding bestond binnen het mbo. Ik vond die eerste opleiding helemaal niet leuk, daarom besloot ik zelf research te doen. Ik kwam terecht op de site van het ROC van Amsterdam en zag tot mijn verbazing de opleiding die ik nu doe. Ik meldde mij aan, vier dagen later kreeg ik een intakegesprek met mijn huidige leraar journalistiek en twee dagen later begon ik in Amsterdam!”

Heb je een Open Dag bezocht? 🙌

“Ik heb zelf geen open dagen bezocht. Wel raad ik een Open Dag aan; je maakt kennis met de omgeving en de mensen die betrokken zijn bij de opleiding en bij de school. Op internet kan je ook al veel zien en te weten komen. Dat is dan ook hetgeen wat mij heeft overtuigd, naast het feit dat ik iets met journalistiek wilde doen.”

Heb je nog een tip voor mensen die straks ook een studie moeten kiezen? 👀

“Ik heb zeker een tip: Doe. Je. Research. Jij bepaalt zelf wat je later wilt doen. Jij bewandelt je eigen pad. Laat je niet sturen door iemand, want dan overkomt je wat mij is overkomen. Het is nu wel eind goed, al goed, maar dat was niet gebeurd als ik had besloten Google er maar niet bij te pakken. Je eigen keuzes zijn zo belangrijk en al helemaal in deze fase van je leven. Dus alvast: veel succes met je opleiding!”

Weet jij nog niet welke mbo-opleiding je leuk vindt? Doe een studiekeuzetest en kom erachter welke opleiding bij je past! 

» Doe een studiekeuzetest

Meer lezen?

Bekijk alle blogs