Ik leer vooral door het in de praktijk te doen 📽
Floris (20 jaar) zit in het derde jaar van de opleiding AV-Technicus op het MBO College Hilversum.
 
Wat leer je op jouw opleiding?👨🏼‍💻
Ik leer vooral veel over beeld editen, maar ook het maken van het beeld speelt een rol in deze opleiding. We leren bijvoorbeeld over licht en geluid en hoe je daartussen de balans goed vindt.
 
Wat vind je het leukst aan deze opleiding?🙆🏼‍♂️
Het leukst vind ik het vak ‘project’. Bij dit vak passen wij alle andere vakken toe en werken we aan een project.
 
Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?📹 
Ik deed eerst de opleiding Administratief Medewerker, maar dat vond ik heel erg saai. Ik wilde gewoon iets anders dan de rest doen. Toen zag ik deze opleiding en die sprak mij wel aan door de manier waarop je hier dingen leert. Nu leer ik vooral door het in de praktijk te doen.
 
Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt op je opleiding?🏃🏼‍♂️
In het eerste jaar moesten we een muziekclip maken. Ik had het idee om de videoclip van Boef na te maken. Op dat moment speelde we de videoclip 'Antwoord' na. Toen moest ik in mijn onderbroek rondlopen! En het bizarre is dat 150 mensen van de opleiding mij op de parkeerplaats van het NOS hebben zien rondlopen in mijn onderbroek.
 
Was een opleiding kiezen moeilijk?😖 
Ik vind dat de overstap van middelbaar onderwijs naar mbo of hbo-onderwijs een te moeilijke stap is. Ik zie dat er snel een verkeerde keuze wordt genomen. Studenten worden beïnvloed door ouders, vrienden of bekenden. Waardoor ze iets kiezen dat niet bij hunzelf past. Dus ik vind dat een tussenjaar nemen tussen die overstap heel erg kan helpen met de juiste opleiding vinden.
 
Wat heb je allemaal gedaan voor het vinden van deze opleiding?🕵🏼‍♂️
Eerst heb ik een foute keuze gemaakt om uiteindelijk een goede keuze te maken. Ik ben namelijk halverwege gestopt. Toen deed ik mee aan een heroriëntatie project. Daar heb ik echt uitgevonden wat ik leuk vond. Dus die tijd had ik wel echt nodig.
 
Heb je nog Open Dagen bezocht?👍🏼
Jazeker, ik heb heel erg veel Open Dagen bezocht, overal en nergens. Eerst in Amersfoort, daarna Midden-Nederland en Hilversum. Uiteindelijk koos ik dus voor MBO College Hilversum.
 
Wil je na deze studie doorstuderen of wil je aan het werk gaan?📚
Ik wil wel graag naar het hbo, omdat ik hiernaast een eigen bedrijf heb. Je kan altijd nog kiezen voor werk en student ben je niet je hele leven. Daarnaast vind ik 20 nog relatief jong om fulltime te gaan werken. En eigenlijk werk ik ook al naast mijn studie.
 
Weet je al wat je later wil doen?⏩⏩
Ik heb nu een eigen bedrijf waarbij ik videoclips maak voor bedrijven. En ik onderhoudt bijvoorbeeld ook de social media van cafés en restaurants. Daar zit misschien een verdienmodel in voor later.
 
Heb je nog tips voor andere mensen die een opleiding zoeken?🕑✅ 
Geef jezelf tijd! Dat is het moeilijkste, maar het beste. Want dat hebben veel niet. Omdat iedereen altijd heel snel doorgaat en mensen zich niet beseffen wat tijd allemaal voor je kan doen.

»  Weet jij nog niet welke opleiding bij jou past? Doe een studiekeuzetest!

Geschreven door: Lloyd - student Media & Redactie
 

Meer lezen?

Media & Vormgeving Ik heb een eigen YouTube kanaal 📽 Ik heb een eigen YouTube kanaal 📽
Media & Vormgeving Ik wil later videoclips produceren 📹 Ik wil later videoclips produceren 📹
Media & Vormgeving Mijn hobby is tekenen ✏ Mijn hobby is tekenen ✏
Bekijk alle blogs