Ik heb een eigen YouTube kanaal 📽
Thibo (19) is derdejaars student op de opleiding AV-specialist.
 
Wat leer je op jouw opleiding?🤩
Het is heel divers, want het is een hele brede opleiding. Je leert vooral veel over filmen, editen licht, audio en ook een beetje over broadcasting dat is vooral televisie en radio.
 
Wat vind je het leukst aan deze opleiding?🤟🏼
Ik denk toch wel dat het zo breed is. Je kan veel kanten op: editen, filmen of regisseren.
 
Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? 🎬🎥️
Van jongs af aan was ik al bezig met media, ik wist alleen nog niet wat ik ermee wilde doen. Dat deze opleiding zo breed is dat is wel een grote factor in mijn besluit geweest.
 
Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt op je opleiding?🤳🏼
Ik vond mijn laatste leerjaar het leukst. Want wij deden veel projecten. Eén van die projecten was een shortfilm maken. Je bereidt echt alles voor van A tot Z. Pas wanneer alles was goedgekeurd mocht je starten met filmen. Uiteindelijk presenteerden we dat ook aan de klas.
 
Was een opleiding kiezen moeilijk?😥 
Nee, niet echt. Van jongst af aan weet ik dat ik iets met media wilde doen. Ik was al veel bezig met filmen, heb een eigen YouTube kanaal, hou van presenteren en noem het maar op. Toen kwam ik er al snel achter dat de media echt. bij mij past
 
Wat heb je allemaal gedaan voor het vinden van deze opleiding?🤔
Ik heb flink rondgekeken en meerdere open dagen bezocht op veel verschillende ROC’s. Hilversum is uiteindelijk dé mediaomgeving. Daarom koos ik voor MBO College Hilversum je hebt het mediapark hier met alle experts en specialisten. Dus er is geen betere plek om een mediaopleiding te volgen.
 
Wil je na deze studie doorstuderen of wil je aan het werk gaan?📹
Ja, dat is dus een dingetje. Ik werk al, want ik heb mijn eigen bedrijf. Alleen voel ik dat ik nog niet ben uitgeleerd. Mijn plan is om het nu nog te combineren. Daarna zie ik wel hoe het met mijn eigen bedrijfje loopt.
 
Weet je al wat je later wil doen?🔮  
Sinds twee jaar heb ik een eigen bedrijf. Ik maak en edit video’s voor klanten. Zelfstandig ondernemen past wel bij mij. Ik denk dat ik voornamelijk met mijn eigen bedrijf door wil gaan. Misschien combineer ik dat met een parttimebaan, die iets meer zekerheid biedt
 
Heb je nog tips voor andere mensen die een opleiding zoeken?🔎 
Ga naar veel open dagen. Kijk goed rond. Ga goed in gesprek met vrienden, scholen, studenten en vraag het aan je moeder, vader, oma, opa. Noem het maar op, want misschien weten zij dingen die jij misschien nog niet wist.

»  Weet jij nog niet welke opleiding bij jou past? Doe een studiekeuzetest! 

Geschreven door: Lloyd - student Media & Redactie
 

Meer lezen?

Media & Vormgeving Ik leer vooral door het in de praktijk te doen 📽 Ik leer vooral door het in de praktijk te doen 📽
Media & Vormgeving Ik wil later videoclips produceren 📹 Ik wil later videoclips produceren 📹
Media & Vormgeving Mijn hobby is tekenen ✏ Mijn hobby is tekenen ✏
Bekijk alle blogs