Gevorderde cursus koken voor volwassenen (Zelfstandig werkend kok)

Je bent in het bezit van het diploma Kok op niveau 2, maar je wilt meer. Dan is de cursus Zelfstandig werkend kok (niveau 3) voor volwassenen de volgende stap.

Startdatum: donderdag 1 november 2018 - Let op: deze cursus zit vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.
Duur van de cursus: 26 weken
Lestijden: 15.00 - 20.00 uur
Locatie: Elandstraat 175, Amsterdam
Kosten: de kosten voor deze cursus bedragen € 2750,- . Deze kosten zijn exclusief het lesmateriaal en de herkansing. De cursuskosten kunt u eventueel in 3 termijnen betalen.
Lesmateriaal:
Messenset € 189,95
Koksuniform ca. € 60,- (koksbuis, pantalon, koksmuts)
Leerboek "Over eten en koken, wetenschap en cultuur in de keuken" - Harold Mc Gee
Herkansing: € 275,-
Toelatingsvoorwaarden: je hebt een diploma Basiskok 2 of een vergelijkbaar diploma
Toelatings-/adviesgesprekken: bel ons om een afspraak te maken

Als zelfstandig werkend kok ben je in staat de keuken te leiden. Je bent ondernemend en kunt de menukaart aanpassen. Je bent creatief en bedenkt variaties op bestaande recepturen. Je voert werkzaamheden uit onder verantwoordelijkheid van een leidinggevende. En je stemt werkzaamheden af en geeft collega’s advies. 

Als zelfstandig werkend kok werk je bij ambachtelijke bedrijven waar veel gerechten à la carte worden bereid. Je kunt ook werken bij bedrijven waar veel gebruik wordt gemaakt van kant-en-klare producten en waar minder à la minute wordt gekookt.

Voor wie

De opleiding Zelfstandig werkend kok is bestemd voor volwassenen die zich willen verdiepen in het koksvak. Je bent bijvoorbeeld basiskok 2 en wilt een volgende stap zetten. De opleiding is ook bedoeld voor mensen die koken als hobby hebben. 

Beschrijving van de cursus

Je leert om creatief te zijn in de keuken. Je leert veel over het gebruiken van producten en probeert nieuwe smaakcombinaties. Je leert ook samenwerken, leiding geven aan collega's, zorgvuldig en hygiënisch werken. Je leert om te gaan met de soms grote werkdruk en afwijkende werktijden.
 
Tijdens de cursus worden de volgende taken behandeld: 
  • Het bereiden van gerechten
  • Het beheren van de voorraad in de keuken
  • Het vernieuwen en verbeteren van de dienstverlening van de keuken
  • Het geven van leiding en het uitvoeren van beheertaken

Aanmelden

Houdt er rekening mee dat ongeveer een maand voor aanvang van de eerste cursusdag wordt besloten of de cursus wel of niet doorgaat.

Let op: deze cursus zit vol. Aanmelden is momenteel niet mogelijk.

Neem voor meer informatie contact met ons op.
Telefoonnummer: (020) 579 70 13 
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl