Jasper vertelt

Jasper volgt de opleiding Sterklas. Dit is de hoogste culinaire studie voor jonge koks in Nederland. Jasper vertelt waarom hij voor een koksopleiding heeft gekozen. 

Welke opleiding volg je? 

"De opleiding Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 heb ik afgerond en ik volg nu de Sterklas, niveau 4 op het ROC van Amsterdam, MBO College Centrum."
                                   

Waarom heb je voor deze sector gekozen?

“Al van jongs af aan wilde ik graag kok worden. Ik keek bijvoorbeeld al vroeg naar kookprogramma’s op tv en mijn eerste kookboekje kreeg ik toen ik een jaar of 4 was. Thuis maakten we altijd al voor het avondeten alles met verse ingrediënten. Misschien heb ik het zo een beetje meegekregen.”
 

Mooie herinneringen tijdens je opleiding?

“De mooiste herinnering zijn de Skills wedstrijden. Ik dacht bij mezelf hoe mooi is het om Nederland te mogen vertegenwoordigen en culinair nog beter op de kaart te zetten doormiddel van mijn signatuur en mijn capaciteiten. Ik vind het ook een unieke kans om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen in Kazan in Rusland.”
 

Wat vond je het leukst om te doen tijdens je opleiding?

“Mijn stages. De docent adviseerde mij om een stageplek te zoeken in het hogere segment, de Michelinsterren restaurants. Na veel overwegen heb ik er voor gekozen om mijn reis te beginnen bij Lucas Rive, de jongste 2 Michelin sterren chef ooit van Nederland.”
 

Waar heb je het meeste van geleerd?

“In mijn tweede jaar van de Sterklas heb ik gekozen voor een nieuwe uitdaging bij restaurant Bord’eau onder een nieuwe, jonge en gepassioneerde chef-kok Bas van Kranen. Over de opleiding Sterklas ben ik heel positief. Alle gastlessen en workshops sluiten mooi aan bij de opleiding en de onderwerpen die je bespreekt in de lessen.”
 

Wat is je droom voor de toekomst en waarom?  

“Na mijn opleiding wil ik graag op wereldreis om alle verschillende en authentieke smaken en bereidingswijze te ontdekken die er in de wereld te vinden zijn. Zo staan Thailand, China, Indonesië, Marokko, Afrika en Zuid Amerika hoog op mijn lijstje. Mijn eigen bedrijf zou daarna natuurlijk een ultieme droom zijn.”