Voor volwassenen

Banketbakkerscursus (Basisvaardigheden)

Contractopleidingen Vaktechniek - 0
Voor volwassenen
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
15 weken
feb '22
0
Introductie

Over de cursus

Ben jij een banketbakker in spe? Houd jij van banketbakken of ben jij een gepassioneerde (thuis) banketbakker? Heb je altijd al iets willen doen met het banketbakkersvak? Ben je creatief en kun je goed omgaan met mensen? Dan is de cursus Banketbakker (Basisvaardigheden) iets voor jou!
 

Docententeam

Bart de Gans
Peter Remmelzwaal

Bart en Peter zijn beiden toppatissiers en momenteel de meest toonaangevende banketbakkers van Nederland. Zij beheersen het vak optimaal en willen hun kennis en ervaring graag met jou delen.

ROCvA Contractonderwijs College Centrum voor de Hospitality biedt praktijkgerichte leerlijnen aan op mbo-niveau. Voor de inhoud van de cursussen maken wij gebruik van de mbo-kwalificatiedossiers waarin staat beschreven wat een student moet kennen en kunnen.

Programma

Bij onze cursussen is de lesdag altijd zoveel mogelijk praktijkgericht. Daarnaast is er ondersteunende theorie die je vooral thuis studeert.

Let op: plaatsing voor deze cursus gaat op volgorde van ontvangst van de aanmelding.
 
Lees verder

Wat leer je tijdens de cursus?

In deze vijftien weken durende cursus leer je de basistechnieken van de professionele banketbakker. Daarnaast leer je hoe jij de verschillende stappen, met de daarbij behorende kritieke punten, in de verschillende bereidingsprocessen doorloopt. Verder komt de bereidingswijze van grondstof tot eindproduct aan bod. Uiteraard leer je ook hoe je de bakkerij netjes en schoon kan houden, zodat jouw producten op hygiënische wijze worden bereid.
Lees verder

Certificaat

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

De kosten voor deze cursus bedragen € 1.899.

De cursuskosten kun je eventueel in overleg in drie termijnen van € 633,- betalen.

Overige benodigdheden:
  •     Spuitmondjes glad: 10,12,14,16,18 mm
  •     Spuitmondjes kartel: 8,10,12,14,16 mm
  •     16-tands kartel: 13 en 15 mm
  •     Thermometer
  •     Deegkrabbertje
  •     Doorhaalvorkjes
  •     Bakkersbuis
  •     Haltersloof
  •     Stevige schoenen met antislip 
Lees verder

Lees verder
Wil je een kijkje in de bakkerij komen nemen en samen met ons kijken welke cursus het beste bij jou past? Of heb je andere vragen? Mail ons om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl
Lees verder
Lees verder
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Banketbakkerscursus (Basisvaardigheden) Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan