Mijn hobby is tekenen ✏
 Nour Kasem is student Signspecialist (niveau 4). Ze doet dit jaar eindexamen.
 
Kun je wat over jezelf vertellen? 🙋🏼‍♀️
Ik ben in Syrië geboren, maar mijn ouders zijn afkomstig uit Palestina. Toen ik de Sign-opleiding binnenkwam, was ik maar drie jaar in Nederland. Mijn taal was zwak. Maar ik heb aan mezelf gewerkt, mijn taal verbeterd en zit nu in mijn laatste jaar!
 
Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? 👀
In eerste instantie wilde ik een kappersopleiding volgen. Ik liep tegen een probleem aan vanwege de hoofddoek, omdat het verboden is in praktijklessen. Toen ging ik op zoek naar een opleiding op de website van het ROC van Amsterdam en koos ik de Sign-opleiding. Omdat ik creatief ben en mijn hobby tekenen is.
 
Hoe gaat het op school? 🙌🏼
In het begin was het moeilijk voor mij, omdat ik niet vloeiend Nederlands spreek, maar nu gaat het goed. Ik ben ben blij dat ik veel hulp krijg van leraren en klasgenoten.
 
Leraren omschrijven jou als een van de beste studenten die ze hebben gehad. Hoe vind je dat? 😍
Natuurlijk ben ik heel trots op mezelf. Het is niet makkelijk om van mijn docenten zo'n opmerking te krijgen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat ik altijd mijn best doe.
 
Wat vind je het leukst om te doen? 💥
Ik geef altijd de voorkeur aan plakken, omdat ik hou van dingen die met de hand moeten worden gedaan. Zoals het plakken van stickers op auto's of winkelgevels.
 
Waar heb je het meest van geleerd? 😁
Ik heb geleerd op mezelf te vertrouwen en dat er niets is dat ik niet kan. Leraren op school en begeleiders in stage hadden een grote rol om me dit te leren.
 
Waar heb je stage gelopen? ✅
Ik heb mijn stage met plezier gelopen bij Studio Guthschmidt in Den Haag. Ze deden daar steeds alles een keer voor, bijvoorbeeld hoe ik de machines moest bedienen. Daarna lieten ze het me zelf oefenen. Neem het beletteren van auto’s: ik leerde hoe het beter kan. Marieke, mijn stagebegeleidster bij Guthschmidt, is echt geweldig. Zij is zo geduldig als ik vanwege de taal niet helemaal snap wat ze bedoelt.
 
Wat is je toekomstdroom? 🍀
Na jaren, als ik meer ervaring opdoe, wil ik mijn eigen winkel openen om kleding te bedrukken.

»  Weet jij nog niet welke opleiding bij jou past? Doe een studiekeuzetest! 

 
 

Meer lezen?

Media & Vormgeving Ik leer vooral door het in de praktijk te doen 📽 Ik leer vooral door het in de praktijk te doen 📽
Media & Vormgeving Ik heb een eigen YouTube kanaal 📽 Ik heb een eigen YouTube kanaal 📽
Media & Vormgeving Ik wil later videoclips produceren 📹 Ik wil later videoclips produceren 📹
Bekijk alle blogs