Van havo naar mbo? Of van hbo naar mbo?

In je eigen tempo

Je havo-examen helaas niet gehaald of blijven zitten in havo 4? Of vind je je hbo-opleiding net iets te pittig en wil je overstappen naar het mbo? Kickstart je leven met onze flex-opleidingen. Studeer in je eigen tempo en stroom makkelijker door naar het hbo of ga snel aan de slag binnen je vakgebied.

Flex-opleidingen

MBO College Hilversum heeft een speciaal traject ontwikkeld voor deze groep havo-leerlingen en hbo-studenten. Met een flex-opleiding kan je bijvoorbeeld als havist een vakdiploma halen en praktijkervaring opdoen in een tempo dat bij jou past. Een flex-opleiding kan ook heel geschikt zijn als je al een opleiding hebt gevolgd en nog verder wilt leren. We kunnen dan rekening houden met alle vakken die je al hebt gedaan.

Een flex-opleiding is een speciaal traject binnen een reguliere opleiding. Voor het volgen van dit traject kunnen speciale eisen gelden, die niet gelden voor de reguliere opleiding. Tijdens de kennismaking wordt er gekeken naar je vooropleiding, studieresultaten, werkervaring en motivatie. Een flex-opleiding doe je niet zomaar.

De vereisten kunnen verschillen per opleiding. Soms is een havo-diploma vereist, maar soms is een overgangsbewijs op de havo of het vwo al voldoende, of een vmbo-t diploma met goede cijfers. Bekijk ons aanbod aan flex-opleidingen. Overal staat bij waar je aan moet voldoen. 
 
Dus ben je ambitieus en wil je versneld en succesvol doorstromen naar het hbo, of snel aan de slag in je vakgebied? Meld je dan aan voor een van onze flex-opleidingen. Binnen twee tot drie jaar heb jij een diploma op zak!

Onze flex-opleidingen

 
Kijk ook eens bij de flexibele opleiding Verpleegkundige.
En natuurlijk bij al onze niveau 4 opleidingen.

Vijf goede redenen voor havisten om een mbo-opleiding te doen

1. Op de havo en op het hbo heb je vooral theoretische kennis opgedaan. Doordat je op het mbo naast je studie stages loopt, krijg je een beter beeld van het vak. Dat levert je op het hbo als voordeel op dat je je makkelijker kunt verplaatsen in de leerstof en dat je opdrachten beter begrijpt. En dat je sneller aan de slag kunt binnen je werkveld.

2. Met onze verkorte trajecten heb je binnen twee tot drie jaar een mbo-diploma op zak. Je kunt hiermee doorstromen naar het hbo. Mocht je het hbo niet halen of besluit je om niet door te
leren, dan heb je toch een waardevol diploma op zak.
 
3. Als je straks je hbo-opleiding hebt afgerond heb je twee waardevolle diploma’s en meer werkervaring dan je klasgenoten op je CV staan! Dat kan je voordeel bieden bij sollicitaties.
 
4. Met een mbo-diploma op zak krijg je in sommige gevallen vrijstellingen op het hbo. Dit kan een verkorting van je hbo-studie opleveren. Bij deeltijdstudies kan de tijdswinst nog groter zijn.
 
5. Voor sommige opleidingen kan je ook al instromen met een overgangsbewijs naar havo. Dit betekent dat je niet je havo afmaakt, maar meteen doorgaat voor een mbo-diploma. Nog meer tijdswinst dus!
 
» Meer over flex-opleidingen