Introductie
Aantal unieke leslocaties 8
Afstand tot treinstation 100m
Aantal opleidingen 120+

Kickstart je leven

College Spreekuur
Vanwege de zomervakantie zijn er op dit moment geen spreekuren.


Een opleiding volgen bij MBO College Hilversum is een goede keuze als je je eigen route wilt kiezen. Als je de ruimte wilt krijgen om je breed te ontwikkelen en te ontdekken waar je goed in bent en wat echt bij je past. Maar ook als je kiest voor een sfeervolle en motiverende school die goed te bereiken is met het OV. Je past bij ons de theorie toe bij toffe projecten in de praktijk. Levensecht leren, noemen we dat. Natuurlijk werken we daarin nauw samen met het bedrijfsleven. Kies je bijvoorbeeld voor Media, dan doe je veel ervaring op in onze eigen opleidingsstudio’s op het Media Park. En bij Gezondheidszorg ben je regelmatig in het ziekenhuis te vinden. Die praktijkgerichte aanpak geldt ook voor andere opleidingen.

Wij werken samen met topbedrijven en -instellingen. Zowel in onze eigen regio als in het buitenland. Daarnaast bereiden we veel studenten voor op een vervolgopleiding op het hbo. We werken daarvoor nauw samen met hbo-instellingen in zowel Amsterdam, Utrecht als Almere. Je kan, al dan niet versneld, via het mbo heel succesvol doorstromen naar een hbo-opleiding. Doordat we meerdere kleinschalige teams in huis hebben, is overstappen naar een andere studie eenvoudig. Dus ook als je het nog niet helemaal zeker weet, zit je goed. Kickstart je leven bij MBO College Hilversum

De Kickstarter is de keuzekrant van MBO College Hilversum met informatie over ons college.
» Bekijk hier de Kickstarter

 

Goede sfeer

We vinden een goede sfeer belangrijk. Daarom heeft iedere opleiding zijn eigen plek in de school, met vaste docenten, stagebedrijven en heb je altijd in dezelfde lokalen les.  Eigenlijk zijn het dus 10 kleine scholen met elk zijn eigen sfeer in één gebouw. Bij het Student Succes Centrum in de centrale hal kun je terecht met al je vragen over opleidingen, loopbaan, studiekeuze of persoonlijke hulpvragen en word je direct verder geholpen.
 

Van havo naar mbo? Of van hbo naar mbo?

Ben je gezakt voor je havo of blijven zitten in havo 4? Of wil je overstappen van het hbo naar het mbo? Dan is dat geen einde verhaal. Kickstart je leven! Studeer in je eigen tempo met onze flex-opleidingen. Zo kan je binnen twee tot drie jaar alsnog naar het hbo of snel aan de slag binnen je vakgebied. Zoals met de nieuwe opleiding Beroepshavo. Lees er alles over op de opleidingspagina of download de flyer.

» Lees meer   
 
Testimonials
Jesse MBO College Hilversum
Benjamin Netwerkbeheerder/ Medewerker Beheer ICT
Ik was van jongs af aan bezig met computers. Deze opleiding was een logische stap voor mij.
Jenice Management Assistant
Mijn tip voor deze opleiding: je moet geordend en georganiseerd zijn.

Uniek in Hilversum

Smart Retail & Logistics

Smart Retail & Logistics

Leven Lang Ontwikkelen

Leven Lang Ontwikkelen

Brede Niveau 2

Brede Niveau 2

Praktische informatie

Goed om te weten

MBO College Hilversum is een veelzijdige school met veel verschillende opleidingen in 15 sectoren. Toch is het er kleiner dan je denkt. Elke afdeling heeft zijn eigen ruimte en eigen sfeer. Je leert er praktijkgericht. We leiden je op voor jouw toekomst. Jij kiest de richting. Wij begeleiden je naar jouw volgende stap. 
Het onderwijs is ambitieus, uitdagend en vernieuwend. De docenten hebben oog voor iedere individuele student. Ze begeleiden je met aandacht naar jouw diploma.

Ons schoolgebouw staat direct naast station Hilversum Sportpark. De school is dus goed bereikbaar. Direct ernaast vind je de Nike-atletiekbaan en de Dudok Arena sporthal. Daar krijg je sportles. In de buurt ligt ook het Mediapark, waar onze mediastudenten vaak te vinden zijn.
Lees verder
Waarom koos student Jesse (zie filmpje) voor MBO College Hilversum?
"MBO College Hilversum heeft een groot aanbod van heel verschillende studies. Het is een groot college, maar eigenlijk zijn het 10 kleine scholen in één gebouw. Ik vind ook dat de studenten echt gezien en gehoord worden."

"Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van studentparticipatie. De studentenraad organiseert schooldebatten, een Valentijns-actie en nog veel meer activiteiten voor studenten. Door deel te nemen aan deze activiteiten wordt het naar school gaan nóg leuker."
Lees verder

hilversum-oudstudent_280x280.jpg"Gasten maken mij blij"

Oud-student Eugène Mathyi
Toen: volgde de opleiding tot gastheer op niveau 3
Nu: werkt bij Auguste als restaurantmanager

"Ik ben op wat latere leeftijd begonnen aan de opleiding. Eerst volgde ik namelijk vier jaar lang de Zeevaartschool. Dat bleek het uiteindelijk voor mij toch niet helemaal te zijn. Ik werkte toen ook al in de horeca op Vlieland. Dat vond ik erg leuk, waardoor ik erg gemotiveerd was om mijn diploma’s te gaan halen. Ik ben daarom in 2014 begonnen met de opleiding Gastheer bij MBO College Hilversum op niveau 2 en aansluitend niveau 3. Normaal gesproken duren beide opleidingen elk twee jaar, maar met behulp van school heb ik beide opleidingen in twee jaar tijd af kunnen ronden. Het contact tussen docenten en studenten vond ik altijd erg goed. Zo heb ik nu nog steeds contact met mijn mentoren van mijn studie. Tijdens mijn studies heb ik eerst stage gelopen bij restaurant Lakes in Hilversum, later ook bij restaurant Auguste in Maarssen.

Toen ik klaar was met mijn opleiding ging de restaurantmanager bij Auguste weg en werd ik gevraagd. In september ga ik daar wel stoppen, want ik wil graag doorstuderen aan de Wijnacademie om me nog meer te specialiseren. Tijdens de opleiding heb ik met deze tak van sport al kennis mogen maken, veel proeverijen meegemaakt en sindsdien ben ik helemaal overtuigd dat ik dit het mooiste vind wat er is. Vanaf september ga ik één dag in de week naar de opleiding voor Vinoloog. Daarnaast hoop ik in de toekomst mijn eigen wijnhandel te kunnen beginnen en in de horeca te kunnen blijven werken. Het liefst bij een restaurant in het wat hogere segment. Ik heb daar erg veel plezier in. Als de gasten tevreden de deur uitlopen, ben ik blij."
Lees verder
Opleidingen

Opleidingen op dit college

Filter opleidingen
 • Sectoren
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
3D Designer
3D Designer
Leerweg BOL
Niveau 4
Allround Constructiewerker
Allround Constructiewerker
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Allround Medewerker IT Systems & Devices
Allround Medewerker IT Systems & Devices
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Allround Medewerker Mode / Maatkleding
Allround Medewerker Mode / Maatkleding
Leerweg BOL
Niveau 3
Allround Precisieverspaner
Allround Precisieverspaner
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Allround Theater- en Podiumtechnicus
Allround Theater- en Podiumtechnicus
Leerweg BOL
Niveau 3
Allround Timmerman
Allround Timmerman
Leerweg BBL
Niveau 3
Autotechnicus
Autotechnicus
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Autotechniek
Autotechniek
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2|3
AV-Mediatechnologie
AV-Mediatechnologie
Leerweg BOL
Niveau 4
AV-Specialist
AV-Specialist
Leerweg BOL
Niveau 4
AV-Technicus
AV-Technicus
Leerweg BOL
Niveau 4
Bedrijfsadministrateur
Bedrijfsadministrateur
Leerweg BOL
Niveau 4
Bedrijfsadministrateur (Flex-opleiding)
Bedrijfsadministrateur (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Begeleider Gehandicaptenzorg
Begeleider Gehandicaptenzorg
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Begeleider Specifieke Doelgroepen
Begeleider Specifieke Doelgroepen
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Beroepshavo (werktitel)
Beroepshavo (werktitel)
Leerweg BOL
Niveau 4
Beroepshavo Marketing & Communicatie (werktitel)
Beroepshavo Marketing & Communicatie (werktitel)
Leerweg BOL
Niveau 4
 • 3
 • 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  van 7
 • 6
Nieuws

Nieuws over dit college

Nieuws Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding ​Hybride leren: een opleiding op de werkplek. Dat is wat MBO College Hilversum, Van der Valk Hotel Breukelen en House of Hospitality mbo-studenten... MBO College Hilversum
Nieuws De winnaars van het mbo-studentendebat 2019! ​Vandaag streden ruim 100 mbo'ers weer om de felbegeerde prijzen tijdens het mbo-studentendebat. In de afgelopen maanden bereidden de studenten... MBO College Centrum, MBO College Hilversum
Nieuws Hilversums MBO Studentendebat ​Woensdag 13 februari heeft het Hilversums MBO Studentendebat plaatsgevonden. Ruim 60 studenten van MBO College Hilversum zijn met elkaar in debat... MBO College Hilversum
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud

Routebeschrijvingen

MBO College Hilversum
Kom je met de auto? Dan hebben we een routebeschrijving naar de parkeermogelijkheden bij de Arena 301.
Vanaf Hilversum is dit de beste route (pdf). Kom je vanaf de snelweg? Dan is dit de route (pdf).

Media Park
Met deze routebeschrijving (pdf) vind je gemakkelijk de weg vanaf de school naar het Media Park en op het Media Park zelf.